3.21.2008

Erken geldim dostlar:)

Merhaba Arkadaşlar ben de inanamıyorum ama bu kadar kısa sürede yeni tariflerle karşınızdayım:)

İlk tarifimiz, Milföy hamuru ile kıymalı börek. Yapımı çok kolay kıyma ve soğan kavruluyor. İçine isteğinize göre karabiber acı pul biber maydanoz ekleyip ve tuz ile tatlandırdıktan sonra miföy hamurlarının içine koyup istediğiniz şekli verebilirsiniz. Biz Merve ile yaptık. Farklı şekilde böreklerimiz oldu:) Sıcak sıcak da pek lezzetliydi.

İkinci Tarifim, her zaman yaptığım keki biraz değiştirip ıslak bir kek yaptım. Eşim kakaolu tarifleri pek sevmediği için ben de sade ama ıslak bir kek yaptım kendimce fena da olmadı:)
Bir buçuk bardak şeker bir bardak süt yarım bardak portakal suyu yarım bardak sıvı yağ bir paket vanilya iki paket kabartma tozu ve aldığı kadar un. Arasına da damla çikolata ve fındık koydum. Un koymadan bir bardak ayıralım ve kek fırından çıkınca üstüne dökelim.

Kekimizin dilimlenmiş yemeye hazır hali:)
Afiyetler olsun canlarım.
Sevgilerimle.
Posted by Picasa

3.20.2008

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN


Merhaba sevgili dostlar. Bugün sizlere balık ve patates salatası hazırladım. Umarım beğenirsiniz...


İlk olarak fırında çipura hazırladım. Balığı yıkayıp temizledim. Sonra önceden hazırladığım sıvı yağ ve baharatlı karışımı sürdüm ve içini unladığım fırın poşetine koydum. Poşetin bir kaç yerinden çatal ile deldim ve fırına sürdüm. Tereyağını sevenler balığın içine tereyağı koyabilirler. Çok lezzetliydi.


İkinci tarifimiz patates salatası. Bilindik birşey ama kısaca anlatayım. Haşlanmış patetesi doğradım. İçine zeytin yağı, limon, maydanoz ve taze soğan koydum. Biraz da tuz ile tatlandırdım. Menü uygun değil ama olsun artık :)
Afiyet olsun. SOFRANIZDAN BEREKET AĞZINIZDAN TAT EKSİLMESİN CANLARIM...
Posted by Picasa

3.06.2008

Hüneli ellerden lezzetli tarifler


Merhaba canlarım, ara tatilde kızım Merve'yle beraber Aydın'a gitmiştik. Kuzenlerim de bize güzel ve lezzetli yemekler yapmışlardı daha önce kuzenim Emine'nin aşuresini sizlerle paylaşmıştım. Şimdi de sıra geldi diğer kuzenlerimin yaptığı lezzetlere. İlki Nihal ablamın yaptığı dana kapama yemeği çok güzel ama bir o kadar da yağlı bir yemek her zaman olmasa bile arada yanına pilav ve salata ile sofrayı şölene dönüştürecek bir yöresel yemek!


İkinci olarak, kuzenimin eşi Naime'nin komsu ile bizim için yaptığı gözlemeyi ocak başında sıcacık yemek de ayrı keyifti. Her zaman dediğim gibi yemek de börek de harikaydı ama en güzeli yaptığımız tadına doyulmaz sohbetlerdi.Ellerinize sağlık canlarım.


Bunlar da sıvı yağlı kurabiyeler, eşimin değimiyle anne kurabiyesi:) sıvı yağ şeker yoğurt biraz lor ve kabartma tozu vaniılya ve un ile kulak memesinden de yumuşak ele yapışan bir hamur hazırlayıp yuvarladım ve üstlerine şeker ekip pişirdim çok lezzetli yumuşacık kurabiyelerim oldu. Acele ile ölçüsüz yaptığım için çok güzel oldular:)

Sevgiyle kalın...