Kışın vazgeçilmezi kuru fasulyenin tam zamanı :) ben de kuzu etli kuru domatesli ve kuru biberli güzel bir kuru fasulye yaptım. Tadına doyamadık çok lezzetli oldu. Kısaca tarifi: fasulye akşamdan ıslatıldı ve sabah haşlandı. Bir büyük baş soğanı ince doğradım, yağını soğanını güzelce kavurdum. İçine ılık suda bekletip yumuşattığım domatesleri ve kuru biberleri de koydum. Sonra da sırasıyla fasulyeyi, salçayı, toz biberi ve tuzu ekledim. Üzerine yeterince sıcak su koydum ve pişirdim. Mis gibi oldu :))
Geçenlerde komşumla arnavut ciğeri yaptık ve beraber yedik. Kısaca tarif edeyim: ciğerleri zarlarından ayırdık, küçük küçük doğradık. Tuzla karıştırdığımız una bulayıp kızgın yağda kızartık. Yanına da pilav ile çok güzel oldu.
Sevgiyle kalın dostlar...
10 yorum:
nerelerdesinn hayatcım..
yaktın perdeyi eyledin viraannnn
:=))
bu nasıl güzellik :=)
sevgiler canım
bende kuru biberli ve domatesli yapıyorum.ellerinize sağlık.afiyetler olsun.
haftada 1 mutlaka pişer bizim mutfakta ellerine sağlık
sevgiler
Geldim canım Nunum geldim:))Çok teşekkürler arkadaşım.
Sevgilerimi gönderiyorum...
Hoşgeldiniz canım çok teşekkürler.
her zaman beklerim.
Sevgiler...
Çok teşekkürler. Ne güzel yanına da şöyle tane tane pilav yenmezmi hiç:))
Sevgilerimle...
Yanina sade pilav ve tursu oghhh mis gibi
ellerien saglik canim
Sefa
Kuru fasulye sevmeyen var mı acaba ? sabah sabah canım istedi inan ellerine sağlık, sevgiler
Aynen öyle sefacım, harika oldu bu üçlü.
Sevgiyle kal canım...
Bir sır vereyimmi ben daha önce hiç sevmezdim:) Ama şimdi bayılıyorum Neslicim:))
Sevgilerimle...
Yorum Gönder