1.16.2007

Kışın Hediyesi Grip Nedeniyle Rötarlı Yayın:)


Sevgili Lamanın isteği üzerine; geçen gün güzel yeğenim İremle merviş hanımın yakaladığı bu güzel kareyi sizlerle paylaşmak istedim. Biz üç bayan (altın kızlar) saçımıza yüzümüze maske yapmayı çok seviyoruz kızların zoruyla oluyor birazcık ama olsun. Rahatsızdım o yüzden birkaç gün hiç bakamadım bloguma ama artık geri döndüm. Kış geldi mi hediyesi nezleyle beraber geliyor...


Sevgili Hatice'den aldığım havuçlu kek tarifini denedim, harika oldu eşim çok beğendi hatta son dilimi yerken bi tane daha yapsan diyordu:)


Tava böreği yaptım geçen gün kahvaltıda çocuklarıma.. Bir yufkayı tavaya serdim ikinci yufkanın yarısını alta küçük küçük doğradım, üstüne peynir maydanoz süt yağ eklediğim karışımdan koydum, kalan yufkayı üstüne küçük küçük doğradım yine, üste peynirli malzemeden koydum ve altta kalan yufkanın kenarlarını üstüne doğru kapattım. Pişirirken sıvı yağla yağladım. Pratik ve çok lezzetli bir börek tavsiye ederim. Afiyet olsun...

Posted by Picasa

69 yorum:

LaMa dedi ki...

:)

hayat dedi ki...

Bak bak lamaya görümceye sadece gülümsemiş

Adsız dedi ki...

Merhabalar ziyaretiniz icin tesekkür sederim,sayfanizda lezzetli bir gezinti yaptim tarifler cok güzel,elinize saglik.

hayat dedi ki...

Merhaba Öznur hoşgeldin bloğuma ziyaretine ve güzel yorumlarına çok teşekkür ederim.tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler..

LaMa dedi ki...

Ay gorumcem ben bilsem gulumseme yetmeyecek yazmaz miydim size siirler uzun uzuuun yorumlar:))
Tu tu tu MasAllah ne sicak,birbirine bagli bir aileniz var hep birliktesiniz :) Bu sicakligi satirlarinda goruyordum simdi resimlendi artik;)

Yazin kismet olursa Denizli'ye geldigimizde biz de yerimizi aliriz ona gore ;)
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhaba Hayat'cigim, yazilarin gibi sicak bir insan oldugunu gordum, cok memnun oldum. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Gecmis olsun demeyi unuttum. Hayat'cigim. Kocaman gecmis olsun, cabuk atlattigina sevindim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Hayat, küçük yeğeniniz ile resminiz pek güzel, sıcak geldi bana yakından çekilmiş pozları severim.
Ayrıca ellerinize sağlık, sizlere afiyet olmuş.
Geçmiş olsun, geri dönmenize sevindik.
Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun...Resim ve yeğeniniz çok şirin..

Selam ve sevgiler

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun..selmlar..

hatice dedi ki...

börek de kek de çok güzel ellerinize sağlık..ayrıca geçmiş olsun..sağlıklı günler.sevgiler

Adsız dedi ki...

oooo görümceciğim bu ne güzellik,valla benim kızımmı senin kızınmı bilmiyom.sana benden daha çok benziyo.:)aşkım güzel kızım çok güzelsin bitanem.seni çok seviyorum...ablacığım yaptıklarında bir harika yani...senin bu hamaratlığına bayılıyom zaten.ama şu gelininize birtürlü bulaştıramadın hamaratlığı.:)lamacığım sanada merhaba.kıskanıyom ama görümcemi elimdenmi alacan:)o benim biricik görümcem başka yok valla:)sevgiler öpüldünüz

---OPTiO--- dedi ki...

ayy canim..hersey öyle güzel gözüküyoki..bi kekte bana lütfen..gerci ben havuc sevmem ama :)) olsun..cok merak ettim simdi...ellerine saglik....sonra yine gelicem :)) öptüm kocaman...

hayat dedi ki...

Lamacım kırılmadın umarım şaka yapmıştım ama birde şu varki senin tatlı tatlı konuşmalarını çok aalışmıştım.Öpüyorum canım sevgiler(Ayrıca yazın gelmesini sabısızlıkla bekliyorum çünkü güzel lamam gelecek inşallah)görümce:)

hayat dedi ki...

Merhaba Sevgicim, sağol canım o senin sıcaklığın iyiliğin, şükürler olsun iyiyim artık. Allah hepimizi hastalıklardan korusun Kahireye selam ve sevgiler..

hayat dedi ki...

Merhaba Ayşecim, güzel iltifatlarına teşekkürler.Sağol güzelim allah hepimizi korusun.Banada sizlerle konuşmak çok iyi geliyor canım.Siz uzaktaki dostlara selam ve sevgiler

umran dedi ki...

ellerine saglik hayat.

hayat dedi ki...

Merhaba Serinmavi, hoşgeldin güzel ltfatlarına ve ziyaretine çok teşekkür ederim Tekrar görüşmek dileğiyle sevgi ve selamlar..

hayat dedi ki...

Sağol Süheylacım,sizde kendinize iyi bakın.Selam ve sevgiler..

hayat dedi ki...

Hoşgeldin Haticecim,ziyaretine çok sevindim. Ayrıca iltifatlarına teşekkürler, gribi geçirmeye çalışıyorum sağol canım tekrar görüşmek dileğiyle selam ve sevgiler..

hayat dedi ki...

Merhaba Semracım aman aman pek güzel iltifatlar beni çok mutlu ettin güzelim ne demişler kız halaya çeker okadar olacak ama irem hakikaten çok güzel çıkmış halanınki pek güzel sayılmaz ama artık idare edecek hamaratlığa gelince eh işte yapmaya çalışıyoruz bişeyler ay azdaha unutuyordum kızını çok seviyonda bizi hiçmi sevmiyon:)görümce üzüldü:)öptüm güzelim selamlar.....

Adsız dedi ki...

selamlar ziyaretinize cok sevindim güzel yorumunuz icin teskkurler,blogunuzu gezdim bir cok tarifi gözüme kestirdim ellerinize saglik yapacagim en kisa zamanda
,sizi arkadas listeme ekledim yine beklerim
sevgile kalin

hayat dedi ki...

Merhaba optiocum,istediğin kek olsun canım hemen yaparım inan güzelim harika bir kek oldu hoş resimde okadar belli olmuyor ama canım bende seni çok çok öpüyorum.moral kaynağım güzel gönüllüm bekliyorum..

hayat dedi ki...

Merhaba Ümrancım teşekkürler canım.

yemek dedi ki...

Mehaba, ne garip resmi görünce çok şaşırdım, çünkü tama düşündüğüm gibisiniz.Ayrıca geçmiş olsun.
Sağlıklı kalın.

hayat dedi ki...

Merhaba Sevalcim, hoşgeldin ziyaretine ve güzel yorumlarına teşekkürler canım, yaparsan bizde görmek isteriz, ben de seni ekleyeyim hemen tekrar görüşmek dileğiyle selam ve sevgiler..

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun.

deniz dedi ki...

ya ben de havuclu kek yemek istiyorum :( sınavlarımız bitse de yapsan özden teyzecim hepbirlikte yesek olmaz mı :)

munevver dedi ki...

Sevgili Hayat,ben de gelip gelip baktım.Bir hareket yok.Şimdi anlaşıldı....Hala-yeğen ne büyük mutluluk.

Kek de,börek de pek güzel görünüyor.Ellerine sağlık..
Sevgiyle.nanelimon

hayat dedi ki...

Hoşgeldin pembeli,ilgin alakan ve ziyaretin için çok teşekkür ederim.Sevgiler..

hayat dedi ki...

Denizcim gel yapalım güzelim.Yarın biara uğra incirli kek yapıcam beraber yiyelim, tatlım mutlaka bekliyorum.

hayat dedi ki...

Merhaba münevvercim siz ne güzel dostlarsınız böyle çok teşekkür ederim ilgi ve alakan için elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum sağol canım.

Adsız dedi ki...

Hayatcığım, öncelikle çok çok geçmiş olsun ...

Gelelim yapılan şahane havuçlu keke ve tava böreğine ... Tava böreği kahvaltı için müthiş bir alternatif. Ben o börek olunca şampiyon kahvaltısı diyorum :) Havuçlu keke bayılırım. Hele de ceviz varsa...

Ellerine sağlık hayatım ...

Sevgilerimle.

Http://misss.blogcu.com

nilay dedi ki...

sevgili Hyat ;
öncelikle geçmiş olsun...tam hastalık zamanı ,bizde tüm ev halkı kırılıyoruz...ne ararsan var :)faranjit ,grip ,mide üşümesi...bol bol çorba tüketiyoruz şu aralar :) ellerine sağlık ,hepsi nefis görünüyor canım

sevgiler

Tuba dedi ki...

Hayat'cigim resminizi ben de cok begendim ve ben de ayni tahmin ettigim gibi buldum seni. Yazilarin seni cok ifade ediyor demekki. Canim cok gecmis olsun, demek etkinlige de o yuzden katilamadin. Valla bizim evde aynen oyle, herkes hasta. Ayakta atlatmaya calisiyorum. Bir de, Lama ile akrabaliginiz oldugunu bilmiyordum, cok sasirdim. Herkes birileri ile akraba (benim disimda) galiba bu bloglarda. Ben de akraba istiyyyooooom. Sevgilerle,

hayat dedi ki...

Merhaba Zerrincim,sağol güzelim gribi geçirmeye çalışıyorum.Börek hakikaten kolay ve de lezzetli kekide kesinlikle tavsiye ederim.Her zaman havuçlu kek yapardım ama bunun gibi olmazdı.Canım tekrar görüşmek dileğiyle selam ve sevgiler.

hayat dedi ki...

Merhaba Nilaycım, sağol canım kışın hediyesi, sizlerede çok geçmiş olsun.Ayrıca güzel yorularına teşekkür ederim.Kendinize iyi bakın selam ve sevgiler.

hayat dedi ki...

Merhaba tubacım,bunlar ne güzel sözler,ben kendimi hiç beğenmem heleki merviş böyle yakın çekerse sağol güzelim bu günlerde herkes grip canım sizlerede çok geçmiş olsun Tubacım Lamanın görümcesi oldum benim kız kardeşim yok seninde ablan olurum tabiki kabul edersen.Kızları ve seni çok öpüyorum selam ve sevgiler..

Unknown dedi ki...

Hayat'cim bu ne buyuk surprizzz senide gormus olduk:))heyooo.Zaten memnunduk bir kere daha memnun olduk:)acaba gorusmekde nasib olurmu:))

Sevgilerimle
Guelnay

Adsız dedi ki...

Bin tane arkadasim olacagına bir tane dostum olsun Yeterki yürekten ve senin gibi biri olsun. Sabır ve sevgilerin birleştiği Dostlukların daha çok büyüdüğü Belki yorgun belki yorgun Yinede mutlu ve umutlu Güzellikler dolu günler Seninle Olsun destegin ve yorumlarin icin cok tsk.ler...
sevgiler

---OPTiO--- dedi ki...

ben geldimmm...hayatcim...cok iyisin yaa...ayy bende cok isterdim inan..senin güzel mamalarinin hepsinden yemek...oyyoyy :) valla simdi orda olmak vardi..gerci saat gec ama :)) hihhi..tm keske yarin sabah orda olsaydim diyim :))) öptüm kocaman.....ama kocaman kocaman cokkkkkkk...

hayat dedi ki...

Merhaba Gülenaycım,beğenmene sevindim. Canım hoş ben kendimi beğenmesemde, memnunluk karşılıklı güzelim. Allah kısmet ederse niye olmasın, belki birgün görüşürüz.Öpüyorum selam ve sevgiler..

hayat dedi ki...

Tubacım gel beraber yiyelim.Geçmiş olsun güzelim öpüyorum hoşçakal.

hayat dedi ki...

Merhaba Özlemcim güzel sözlerine yürekten teşekkürler.Bence dostluk iyi günü olduğu kadar kötü günüde paylaşmaktır.Allah hiç birimizi umutsuz bırakmasın.Selam ve sevgiler.( Canım seni linklerime ekliyorum sıksık görüşürüz)

hayat dedi ki...

Lavanticim kusuruma bakma canım arada karışıklık olmuş sana yorum yazdım zannediyordum halbuki yazmamışım.Güzel sözlerine çok teşekkürler selam ve sevgiler..

hayat dedi ki...

Güzelim benim keşke burda olsaydında da hep beraber yeseydik.Birgün inşallah görüşürüz.Gönülden dilenen dualar kabul olurmuş Optiocum bende seni çok çok öpüyorum sevgiler..

---OPTiO--- dedi ki...

canim benim..kabul olur di mi..bi gün olucaktir o zaman....kocaman öpücükler ve kocaman sevgilerimle....

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba,

Elinize sağlık.Geçmiş olsun bu arada.

Sevgiler,
Müge

kalimeero dedi ki...

resimde ikiniz de cok seker cikmissiniz:) bir de burasi gorumce-yenge muhabbetiyle kaynamis, demek akrabasiniz, ne guzel. Benim gorumcem yok ben de sizinle atisayim olmaz mi?:))

sevilay dedi ki...

canim, ilk önce gecmis olsun, bizde daha yeni ayaga kalktik, cok kötü bir giripdi bu.

Pastana gelince, harika görünüyor ama havuclu kek daha hic yemedim, garib geliyor kullaga.
tavaböreginde güzel olmustur eminim.

Seni öpüyorum

hayat dedi ki...

Merhaba Müge, hoşgeldin, sağol canım, grip gidip gidip tekrar geliyor, geçecek inşallah. Ziyaretine çok sevindim.Tekrar görüşmek dileğiyle,selam ve sevgiler..

hayat dedi ki...

Merhaba sevgili Kalimeero çok teşekkür ederim.Neden olmasın güzelim kabul edersen seninde görümcen olurum güzel güzel atışırız:)Uzaklara selam ve sevgiler..

hayat dedi ki...

Güzel kardeşim aynen dediğin gibi bizi çok sevdi galiba bir türlü gitmiyor.Havuçlu keki bir dene pişman olmayacaksın.Tava böreği de şip şak börek. Bende seni öpüyorum SEvilaycım kendinize iyi bakın...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hayat'cığım,
Bu resimdeki güzelliklere maşaallah diyorum canım..Ne tatlısınız ikinizde ne sevimlisiniz.İçinizin güzelliği yüzünüzde ayna gibi resmen..

Kek,börek muhteşem görünüyorlar ellerine sağlık tatlım..Bence eşin çok haklı 2'ciyi hemen fırına atmalısın bencede..))

Sana ve o güzel ailene mutlu bir hafta diliyorum,herşeyler gönlünüzce olsun bitanem..

hayat dedi ki...

Merhaba Gülcüğüm,hayranım senin şu güzel yorumlarına çok çok teşekkürler o senin kendi güzelliğin canım inanımısın sana yazarken kek pişiyordu.Sizede iyi haftalar yarınınız bügünden güzel olsun canım selamlar..

Adsız dedi ki...

slm hayat bende senin ziyaterinicin cok tesekur ediyorum senin harika ellerinden cikan guzel lezzetler mis gibi yemek ve tatlilarin arasinda kayboldum gittim.
evet kizimi denizlide gecen yil okutmustuk kizim bu yil izmirde okuyor istedigi bolum acilmayinca izmire girdi simdi malhatunda ikinci sinifta seneye yeniden buraya gelicek unuversite hazirligi icin.

---OPTiO--- dedi ki...

canim sobeledim.senii ..bloguma bak ;) öptümm

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik, bende Denizli'liyim, orada su anda akrabalarim var. Oralardan biriyle tanismak cok hos. Bu arada bu hafta benimde bir blogum oldu, sizide seve seve beklerim.

LaMa dedi ki...

Huu gorumce haniimm,ne zamandir yoksunuz yine mi hastalik yoksa :((
sihhat ve afiyet dilerim size ve ailenize,
sevgiler

hayat dedi ki...

Merhaba Optiocum yarın bişeyler yazmaya çalıcam öpüyorum güzelim.

hayat dedi ki...

Hoşgeldin Asyacım,ziyaretin, ve güzel, yorumların, için çok teşekkürler.İnşallah ünüversite'de başarılı olur benim de oğlum bu yıl girecek sınava Allah hepsine yardım etsin tekrar görüşmek dileğiyle selam ve sevgiler.

hayat dedi ki...

Hoş geldin Aybike ziyaretine çok sevindim.Ne güzel bir hemşerimle daha tanışmak.Bundan sonra sık sık görüşürüz artık bende senin ziyaretine geliyorum.Selam ve sevgiler..

hayat dedi ki...

Merhaba güzelim.evi sorarsan hastane reviri gibi ama yazmamamın nedeni okullar tatil oldu herkes evde onlara himet edeyim derken kendimi unutuyorum.Zaten bilgisayar sırası bana çok zor geliyor canım anla halimi.çok çok öpüyorum Lamacım kendinize iyi bakın selam ve sevgiler(görümce)

Tuba dedi ki...

Hayat ablacim, nerelerdesiiinnn, ozledik. Sevgilerle,

umran dedi ki...

hayatcim,
birazda sen al su bilgisayarida bir iki satir yaz merak ettim seni.

hayat dedi ki...

Tubacım iyiki blog açmışım ve sizleri tanımışım bu güzel dostluğunuz beni ağlatacak iyi varsınız sizleri çok seviyorum benim güzel kardeşim kendinize iyi bakın sevgiler.

hayat dedi ki...

Ümrancım sizin gibi dostlar az bulunur seni merak ettirdiğim için çok üzüldüm biliyormusun Ümrancım ben çok şanslıyım çünkü sizin gibi dostlarım var tubaya da dediğim gibi iyiki varsınız seni ve kızları çok öpüyorum selamlar.

Tuba dedi ki...

Hayat'cigim mimlendin arkadasim, blogumu ziyaret edersen gorursun, sevgilerle

hayat dedi ki...

Hem sobelendim hem mimlendim birazdan yazıyorum tubacım.