3.18.2007

Egelinin Baştacı: Otlar!

Yurdumuzun Yenilebilir Otları: Ye#20 'ye ev sahipliği yapan Asya' ya bir Egeli olarak çok teşekkür ediyorum. Ben otlarla haşır neşir olmayı, rengarenk pazarlara gidip en tazelerini seçmeyi, sonra onlarla değişik salatalar börekler yapmayı, yemeklerimi tatlandırmayı çok severim,zaten evimden de hiç eksik olmazlar:) Şimdi de devamlı yaptığım birkaç tarifi sizinle paylaşayım istiyorum.
Isırgan köftesi(mücver); bir bağ ısırganı güzelce yıkadıktan sonra süzgüde biraz beklettim, ince ince doğradım (sert sap kısımlarını ayıkladım), bir baş soğan rendeledim, iki kaşık yoğurt, bir yumurta, karabiber ve tuzu bir kaba koydum üzerine aldığı kadar un ile birlikte bir tatlı kaşığı karbonatı ekledim ve kaşıkla alınabilir yumuşaklıkta bir hamur yoğurdum. Tavaya bolca sıvı yağ koydum, iyice kızdırıp, elimle düzelttiğim(siz kaşıkla da koyabilirsiniz,benim ki alışkanlık) hamur parçalarını tavaya atıp kızarttım. Yoğurtla servis yaptım...



Ebegümeci sarması; asma yaprağına alternatif çok lezzetli bol vitaminli sarma... Ebegümecinin saplarını ayıkladım, büyük olan yaprakları ayırdım ve bu büyük olanları sıcak suya batırıp çıkardım(bekletmedim) ve soğuk suda beklettim(orjinal rengini korusun, solmasın diye). Normal sarma içi hazırladım ve sardım. Yumuşacık ve leziz oluyor, çocuklarım bu sarmaları beğenerek yiyiyor, yemek seçici olmalarına rağmen.



Kuru biberli filiz turşusu; turpotu filizlerini ayıkladım, kuru biberlerle beraber haşladım. İki baş sarımsağı soyup,havanda iyice ezilene kadar bol tuzla dövdüm, içine birer kaşık yağ ilave ederek karıştırdım, karışım akıcı beyaz bir sos kıvamına gelinceye kadar yağ ilavesine devam ediliyor. Sonra içine ekşisini ilave edip bir kaseye koydum, içine de haşladığım sebzeleri ilave edip karıştırdım.. Çok lezzetli bir turşu oldu, kuru biber ve kuru patlıcan dolmasıyla servis yaptım..


Turpotu salatası; bir bağ turpotunu ayıklayıp haşladım. Limon zeytinyağı ve tuzla tatlandırdım. Çok leziz hafif bir salata oluyor, evimizde her daim bulunabilecek, her hafta alıp yaptığım hatta yaptığım öğünde hemen bitirilen:) kızımın ana yemek olarak tercih ettiği, severek yediğimiz bir salata.



Aslında bu etkinlik için gidip sarmaşık, kedirgen(yabani kuşkonmaz) toplayıp size kavurmalarını ve salatalarını yapmak isterdim ama fırsatım olmadı:) İnşallah paylaştığım tarifleri denersiniz, hepsi birbirinden şifalı ve lezzetli bence, afiyet olsun arkadaşlarım.
Posted by Picasa

81 yorum:

Adsız dedi ki...

Canim Hemserim,
Dokturmussun gene, ellerine saglik. Hepsi cok saglikli ve de cok lezzetli gorunuyor. Eminim hapur hupur bitmistir, afiyet seker olsun. Sevgilerimle

yemek dedi ki...

Benim gibi bir otobur, hayatın cilvesi olacakki, otlardan uzaklarda yaşıyorum. Aslında isim olarak çok fazla bilmiyorum ama Antep'te satılan bütün otların hastasıydım.
Yaptıklarının hepsi birbirinden güzel Hayat abla, ellerine sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim Hemserim, sayfama ugrayabilirseniz ve kabul ederseniz, yeni bir oyuna davetlisiniz. Iyi haftalar diliyorum ve cok opuyorum. Sevgiler

Tijen dedi ki...

Sevgili Hayat,
Herhalde Sibel'ciğimin kulakları çın çın ötmüştür bu güzel tarifler sayesinde. Ben Egeli değilim ama Ege aşığıyım, onun için yemiş kadar oldum.
Ellerine sağlık!
Tijen

hayat dedi ki...

Aybike'ciğim ne güzel övgüler teşekkür ederim canım.Dediğin gibi hem çok lezzetli hemde sağlıklı konu otlar olunca kendimi tutamadım.Vallahi öyle oldu:))ne varsa sildik süpürdük:)))
Hemşerisini hiç unutmayan Güzel kardeşime sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Lavantinciğim üzülme hemen bir koli yapıp göndereyim:))))beğendiğine sevindim.İnşallah bir gün sende bol bol yaparsın afiyetle yersiniz.

Görüşürüz ablacım sevgiler..

sevdamavisi dedi ki...

Hayatcığım,
Egeli olduğun hemen anlaşılıyor. Birbirinden güzel otlarla ağırlamışsın beni. Benim de bir ayağım Denizli ve Muğla da olduğu için Ege otlarını tanımaya başladım. ellerine sağlık

hayat dedi ki...

Merhaba sevgili Tijen, tariflerimi beğendiğinize çok sevindim. Evet hemşerimin kulakları çınlamıştır:) Buradan Sibel'e de selam olsun. Bir egeli olarak da buraları sevmenize çok sevindim.

Sevgilerimle...

---OPTiO--- dedi ki...

canim hayat ablam :))
ellerine saglik yine döktürmüssün..
benim annem egeli :) balikesirliyim yari yani :)
ama nedense hic sevmem ot lu seyleri sebzeleri :)) herkezde kizar bana..meyve bile yemem..herseyi zorla yediriyolar...ama cok nefis görünüyo yaptiklarin :)) ellerine saglik ablacim...kocaman öpüyorum seniii...bi kac gündür cok yogundum..bi türlü ugrayamadim sana..kizmazsin bana bilirim :) canim ablam..cok cok öpüyorum...yine gelicem :)

hayat dedi ki...

Sevda'cığım,evet egeliyim.tarifleri beğendiğine sevindim. desene senide hemşeri yapacağız:)) Buralarda devamlı olduğu için alışkanlık belki ama biz yinede çok seviyoruz.Eminim otları tanıyınca sende çok seversin.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Güzel Optiom,Bak yarım bile olsa hemşeri de olduk:)))otları sevmesende kuzum ne güzel iltifatlar etmişsin.Teşekkür ederim benim manevi kızım da yemek seçiyor bunu anladım:))))Canı sağolsun.Canım sana nasıl kızabilirim ne zaman müsait olursan ozaman uğra.

Seni çok seviyorum güzel kızım ve kocaman öpüyorum kendine iyi bak birtanem.

Adsız dedi ki...

Hayat, bunlar harika tarifler.. Ozellikle tursu cok dikkatimi cekti.

Tuba dedi ki...

Hayat'cigim, muhtesemsin. Hepsi birbirinden guzel gorunuyor. Ama en cok ebegumeci dolmasini merak ettim. Yazin geldigimde, bana pisirir misin? Canim, cok cok sevgilerimle,

aslı dedi ki...

Bende egeliyim bu otlara hiç yabancı değilim ve hepsi birbirinden güzeldir, ellerinize sağlık sizde muhteşem bi şekilde tanıtmışsınız egemizin otlarını...sevgiler.. bende beklerim bloğuma

LaMa dedi ki...

Gercekten dokturmussun Gorumcecigim:)

Sana bir mail gonderecegim birazdan...

Adsız dedi ki...

:) merhaba

Hayatcığım birbirinden güzel tariflerle katılmışsın. Ellerine sağlık. Ben yabani kuşkonmaz topladım bile :)) Ama bu sene yağmurlar az olduğundan sanırım çok fazla çıkmamışlar...

Vallahi ellerinize sağlık. bakakaldım tariflere .. :)

Sımmsıcak sevgilerimle..

---OPTiO--- dedi ki...

bende seni kocaman cok seviyorum hayat ablam..bitanesin sen bitane.....kocaman öpüyorum :))

hayat dedi ki...

Betülcüğüm, tarifleri beğendiğine sevindim.Turşu hakikaten çok güzeldir ekşiyide seviyorsan benim gibi:))) hemen yapmanı tavsiye ederim canım.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Tubacığım, sen gel yeterki ben sana neler yaparım. Ebegümeci sarması çok güzel oluyor gerçekten. En iyisi sen buralara gelmek için bir fırsat yarat yemekler bahane ne güzel sohbet ederiz sencede öyle olmazmı ablacım.
Uzaklardaki kardeşime kucak dolusu sevgiler...

hayat dedi ki...

Merhaba Aslı hoşgeldin. Bir egeli ile tanışmaktan çok mutlu oldum.güzel övgülerine teşekkürler.Elimden geldiğince tanıtmaya çalıştım.Bende sana en kısa zamanda ziyarete geleceğim.

Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Güzel Lamam beğendiğine sevindim.
Maili'ni aldım çok sevindim. cevabını gönderdim.Bekliyorum.

Görüşmek üzereeeee...

hayat dedi ki...

Zerrinciğim misciğim,tariflerimi beğendiğine memnun oldum. ne güzel sen toplamışsın kuşkonmazı ben daha gidemedim zaten yemesinden çok toplamasını severim.

Bizdende Kıbrıs'a sımsıcak sevgiler...

Hesna dedi ki...

Hayat Hanımcığım
Gerçektende Ege'li olduğunu belli etmişsin. Birbirinden güzel tarifler vermişsin.Egeliler bu yüzeden bu kadar sağlıklılar demek, çok sebze, ot tükettiklerinden.Ellerine sağlık hepside çok güzel.

Sevgiler
Hesna

hayat dedi ki...

Hesnacığım, ne güzel övgüler teşekkür derim.beğendiğine sevindim canım.Evet otlar egelinin baş tacı hem lezztli hem de sağlıklı bende bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Görüşmek üzere Sevgiler...

hatice dedi ki...

Sevgili Hayat,
bunlar nekadar güzel ve sağlıklı tarifler hangisini seçsem inan şaşırdım, ellerine , emeğine sağlık.. hepside çok güzel olmuş..sevgiler

hayat dedi ki...

Hatice'ciğim, damak tadına hangisi uygunsa onu seç güzelim:)Konu otlar olunca ilgi alanım:)bir şeyler yaptım. Beğenmene çok memnun oldum canım.
Sevgiler...

Tuba dedi ki...

Eeee bu kadar guzel sozden sonra gelmez miyim? Bodrum-Denizli arasi nedir ki zaten? En cok da sohbet cekti beni valla. Geliyorum Hayat ablacigim dolmalari hazirla sen:))

Adsız dedi ki...

Hayat hanımcım oy oy!
Sabah şerifleriniz hayırola!
Ne güzel bir ot ye ziyafeti hazırlamışsınız. Elinize sağlık herşey nefis.
Yarı uyuklu halimle geldim sayfanıza, şu dolmalardan ikişer olmadı beşer beşer aldım gidiyorum. Yatmadan önce sayacağım da :)))
Sevgilerle

*Ra dedi ki...

Hayat ablacığım,
ısırgan mücveri çok değişik geldi. Sizin gelin Lama :) da börekden bahsetmişti. Ben de Utkuya nasıl yedirbilirim diye düşünmeye başladın ısırganı. Bu ikisi güzel alternatifler. Ah diğer hazırlıklarınıza haksızlık etmeyeyim, ayrı ayrı güzel hepsi de. Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım bu ot yemeklerinin hepsi harika olmuş ellerine kollarına sağlık.
Sevgiler…

hayat dedi ki...

Tuba'cığım ne güzel olur öyle bir sürpriz yapsan.Her halde sevincimden ağlarım çok ta mutlu olurum bekliyorum yaza dolmaları hazır edeceğim:)

Çok öpüyorum ablacım sevgiler...

hayat dedi ki...

Benim güzel Ayşem, senin bu tatlı dillerine kurban olayım.Hepsi sana feda olsun.Sana da güzel uykular tatlı rüyalar:))

Uzaklara sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Rabia'cığım tariflerimi beğendiğine sevindim. Isıgan mücveri çok güzel olur dene istersen lamacığımın bahsettiği böreği de ıspanak ve biraz da çökelek koyarım pek te nefis olur.
Ayrıca ısrganı haşlayıp suyunu içmekte çok iyidir(ben çocuklara hem suyunu hemde kurutulmuş tohumlarını çok içirdim anemiye iyi geldiği için)
Öpüyorum ablacım sevgiler.

hayat dedi ki...

Hoşgeldiniz,canım tarifleri beğendiğinize çok sevindim.

Görüşmek üzere sevgiler...

Unknown dedi ki...

Hayat'cim,
Ya sen gercekten anne kadar sicaksin insana.Seni bu yuzden cok seviyorum.Uzaklara selamin hep geiyor inan.Cok daha iyiyim ve cok tesekkur ederim.Demek diyorum yok olsamda benim yoklugumu hissedenlerim varmis.NE olur hic eksik olma emi.Operim yanaklaindan.

Izmirli olarak etkinlige ve otlara hayran hayran bakicam artik.Ellrine saglik.

Adsız dedi ki...

Merhaba Hayat,

ısırganın çorbasını, kavurmasını duymuştum ama mücverini ilk kez senden duydum. Ellerine sağlık. Diğerleri de ilginç gözüküyor . Hem hafif hem de sağlıklı.Galiba bu etkinlik en çok benim işime yarayacak :)

Görüşmek üzere sevgiler.

Özlem dedi ki...

Hayat yeniden merhaba. Az önce mesajınmı yazıp gönderirken yanlışlıkla Anonymous yaptım. Tabii geri alma sansım da olmadı. tekrar görüşmek üzere sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Hayat'cığım,
Hepsi birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık..
Bu etkinlik sayesinde bilmediğimiz çok ot ismi ve de tarifi öğrenmiş olduk,özellikle siz Ege'li arkadaşlarımızdan..Bu konuda sizler kadar şanslı göremiyorum kendimi bir ot sever olarak..
Tekrar ellerine ve gönlüne sağlık canım..

Sevgiyle

Ferhanca dedi ki...

Hayat ,ne yapmışsın arkadaşım ben ne yapayım derken sen yapmayanlarında yerine yapmışsın..o ebegümeçlerini nasıl doldurdun ufacıktır yaprakları..afiyet olsun ..
yaptıkların çok güzel, fotoğraf makinandanmı ne buğulu bir az ,daha net olsa daha güzel olucak ..
sevgiler..

hayat dedi ki...

Gülenay!cığım,iyileştiğine çok sevindim.O sıcaklığı verebiliyorsam ne mutlu bana. Dostluk sağlığında olduğu kadar hastalığında da yanında olmaktır bence.Bende seni çok seviyorum ablacım.Ayrıca yemekleri beğendiğine sevindim.Yaza bol bol yersin. İnşallah kısmet olurda:)) bana gelirsen ben sana yaparım beraber yeriz canım.
Kendine iyi bak çok öpüyorum seni.Uzaklara sevgiler...

hayat dedi ki...

Tuğba'cığım gel beraber yiyelim.
çok mu uzaksın be kızım haydi gel bekliyoruz teyzecim.

hayat dedi ki...

Özlem'ciğim tariflerimi beğendiğine sevindim.Isırganlı mücver bol otlu olduğu için hem çok sağlıklı ayraca da çok lezzetli olur denersen eminim çok seversin.
Görüşürüz canım hoşçakal...

hayat dedi ki...

Gülcüğüm, benim tatlı dilli arkadaşım ne güzel övgüler çok teşekkür ederim.Elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştım.Seninde otları sevmen çok güzel daha ne güzel otlar var bir bilsen ama zaman lazım gidip toplamaya:)
Görüşmek üzere arkadaşım sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Ferhan'cığım,nerelerdeydin özlettin kendini. Ziyaretine ve güzel sözlerine çok teşekkür ederim.Konu otlar olduğu için kendimi tutamadım:)) Elimden geldiği kadar bir şeyler yaptım.Ebegümeci sarması göründüğü kadar oylayıcı değil başına geçtinmi oluyor çok ta sağlıklı.Evet oğlumun makinasıyla çekiyorum aceleden galiba güzel çekemiyorum kendime bir tane almak istiyorum inşallah en kısa zamanda diyorum.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Canım sana ve sevdiklerine güzel bir hafta sonu diliyorum..

Sevgilerimle..Gül/d.tadı

---OPTiO--- dedi ki...

hayat ablam benim..öylesine yorgunum ki..offf diyorum bi görsen :( ama sen üzülme uyurum yarin ..biseycigim kalmaz..seni öpmeye geldim herzamanki gibi..:)) canim ablam öperim kocaman cokkk...

tatli-tuzlu dedi ki...

Ablacim ellerine saglik tarifleriyin hepside birbirinden güzel.Insallah yine birgün msn´de bulusuruz.Sana ve sevdiklerine güzel bir hafta sonu diliyorum Sevgiler Behiye

hayat dedi ki...

Gül'cüğüm bende sana sana ve sevdiklerine sağlıklı sıhhatli mutluluk dolu bir hafta diliyorum.Bütün güzellikler sizlerin olsun.

Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Canım benim güzel Optiom, kendine çok iyi bak bende seni çok öpüyorum. Ablasından birtanesine kocaman sevgiler...

hayat dedi ki...

Behiye'ciğim hoşgeldin tarifleri beğendiğine sevindim. İnşallah ablacım kısmetse konuşuruz bende seni çok öpüyorum.

Sevgilerimle...

sevilay dedi ki...

biraz gec oldu ama yine de yazayim, ellerine saglik. Nefis görünüyor hepsi.

Selamlar

munevver dedi ki...

Hayat,ne güzel otlar yapmışsın böyle,sana yazdığımı düşünüyordum,Göndermemişim demek ki.Isırganlı mücveri bu hafta deneyeceğim haberin olsun.Ebegümeci dolmasını ben de sık yaparım.Hatta kaydetmişim,yayınlamadım daha.Turşuya da bayıldım.Hepsi nefis Hayat.Eline sağlık arkadaşım.
Sevgiyle,Nane Limon

umran dedi ki...

hayatttt, masallah sana.ne cok sey yapmissin.ellerine saglik canim.selamlar arizonadan...

Unknown dedi ki...

Hayat'cigim, her seyi yememe ragmen otla ile cok fazla hasir nesir olamadim. Aslinda bulunca yerim de aklima gelmiyor, bildiklerimin disindakileri denemek. Bizim burada da cok fazla ot falan yok. Gecende bir arkadas ebegumeci gormus manavda almis. Ben de alip deneyeyim bari.

hayat dedi ki...

sevilay, nerdesin kuzum sen tarifleri beğendiğine sevindim.
Görüşürüz canım hoşçakal.

hayat dedi ki...

Münevver'ciğim sıkma canını arada oluyor böyle şeyler.Tarifleri beğendğiğne sevindim.Isırgan mücverini denersen eminim çok seversin çok lezzetli oluyor.

Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Ümran'cığım,elimden geldiği kadar bir şeyler yaptım.Beğendiğine memnun oldum canım.

Denizli'dende Arizona'ya sevgiler...

hayat dedi ki...

Hoşgeldin Sevgi'ciğim çok sevindim ziyaretine otlar çok sağlıklı ve faydalı bulursan denemeni tavsiye ederim.

Kahire'ye segilerimle...

Bocuruk dedi ki...

Ya inanmıyorum bu ne kadar ot yemeği çeşidi böyle. Ben içlerinden sadece turpotu salatasını biliyorum. Ebegümeci sarmasının tadını da çok merak ettim doğrusu. Ellerine sağlık Hayat'cığım. İzmir de yaşayan biri olarak bu otbilmezliğimden utanıyorum. Ama arada öğrendiklerim de olmuyor değil neyseki:)
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Elvan'cığım,otlu tarifleri beğendiğine sevindim.Aslında benimde bilmediğim o kadar çok çeşitli otlar varki bende bildiklerimle idare ediyorum.Ebegümeci sarması çok güzel oluyor ve hiç de ot gibi kokmuyor çok da lezzetli oluyor.
Sevgilerimle...

ev perisi;) dedi ki...

Şahane otlar bunlar sevgili hayat gözlerim bayram etti lakin birde midem bayram etseydi keşke;((
Muhabbetle...

hayat dedi ki...

Sevgili Şükran, beğendiğine sevindim otların hepsinden buzluğa koydum. Yaza güzel pamukkale'mizi ziyarat edersiniz o bahane bizde bol otlu:))sohbetler şahane olur aman gerçek olsa ne güzel olur.
Sevgilerimle...

Özlem dedi ki...

Hayat' cığım merhaba, sağlıklı tariflerini takip ediyorum.
Ellerine sağlık. Bu arada bugün kandil. Kandilin de kutlu olsun. Görüşmek üzere sevgiler.

munevver dedi ki...

Hayatcığım,kandilin kutlu,duaların kabul olsun.Öpüyorum.
Nane Limon.

Adsız dedi ki...

YIPRANMIS VE KATILASMIS GONULLERI RAHMET MELTEMIYLE YESERTEN ESSIZ PEYGAMBERIN DOGUM GUNU OLAN MEVLIT KANDILINIZI EN ICTEN DILEKLERIMLE TEBRIK EDERIM...


www.yemegim.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Hayırlı kandiller diliyorum canım...Selam ve sevgilerimle..

yemek dedi ki...

Hayat ablacığım, hayırlı kandiller diliyorum...

tatli-tuzlu dedi ki...

Ablacim Mevlid kandiliniz mübarek olsun Yüce Rabbim dualarimizi kabul günahlarimizi affetsin:Sevgiler Behiye

hayat dedi ki...

Özlem'ciğim,sağol canım ziyaretlerin beni çok sevindiriyor.
Seninde kandilin mübarek olsun.Allah dualarını kabul etsin.
Sevgilerimle...

*Ra dedi ki...

Hayat ablacığım, kandiliz mübarek olsun. Öpüyorum sizi. Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Canım Münevver'ciğim seninde Kandilin mübarek olsun.
Sağlığınız huzurunuz hiç bozulmasın.
Bende seni çok öpüyorum arkadaşım.
Sevgiler...

hayat dedi ki...

Seval'ciğim, senininde Mevlüt kandilin mübarek olsun canım.
Sevgiler...

hayat dedi ki...

Merhaba Serinmaviciğim,bende senin kandilini kutluyorum canım.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Canım Behiye'ciğim Allah hepimizin dualarını kabul etsin.

Seninde kardeşim kandilin mübarek olsun.Sağlık ve huzurunuz hiç bozulmasın.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Rabia'cığım,güzel kardeşim seninde Kandilin mübarek olsun.
Allah dualarını kabul etsin.
bende seni çok öpüyorum sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Canım kandiliniz mübarek olsun.Dularınız kabul olur inşalah..

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu diliyorum..Sevgiyle kalın..

Tuba dedi ki...

Hayat'cigim,
Kandilini kutluyorum, Allah nice guzel kandilleri, sevdiklerinle beraber yasamayi nasip etsin. Cok sevgilerimle, uzaklarda ki kardesin.

Unknown dedi ki...

Gercekten iyiki girmissiniz bloga :) Bu kadar lezzetli gorunen tarifleri nasil kacirmisim sidiye kadar :) Istahim acildi resimleri gordukce.Artik sik sik ugrarim buralara :)
Sevgiler...

Eylül dedi ki...

Sevgili Hayat,
Böyle bir vesile ilede olsa sizleri tanımaktan çok mutluyum.Desteğin için teşekkür ederim.Aslında dün akşam kandilini kutlamaya gelmiştim ama yorum bırakamadım,geçte olsa kandilini kutluyorum.Sevgilerimle
Eylül

Adsız dedi ki...

Hayat hanımcım, 80 yorum olmuş gözünüz doysun..Biz ege otu yemekten doyduk ne yalan sölim..Geçen geldiğimde dolma almıştım ya sizden onlar rüyama girmişti biliyormusunuz ama kabus gibiydiler. O yüzden şimdi almıyım. Sizi merak ettiğimden falan gelmedim yani, bunca zaman nerelerdesiniz yok yani niye merak edeyim ki, yazıyom böyle önüme gelene..Bir nisan,öptm sevgilerle

---OPTiO--- dedi ki...

canim hayat ablam..sana mail atmistim aldin mi bilmiyorum..bana bisey yolladim demissin ama gelmedi..bi kac gündür rahatsizim bu ara pek nete gelemiyorum..ama simdi iyim merak etme olur mu..seni cok kocaman cok seviyorum ve öpüyorum ablacim..canimsin,,