5.04.2007

Boynuz kulağı geçer mi:)

Merviş hanımın yemekleriyle döndüm.. Aslında tavuk etkinliğine katılmak istemiştim ama fırsat olmadı ben de mervenin yaptığı tariflerle blogu yenileyeyim dedim. İlki tavuklu sosyete mantısı çok lezzetliydi tavsiye ederim. Tarifine gelince; bir tavuk alınıp haşlanır, kemiklerinden ayıklanıp tiftilir, içine karabiber ve tuz konur. Diğer yanda bir kilo yani altı adet yufka dörde bölünür, her bir parçanın içine iç malzeme konup gül böreği gibi sarılır. Fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Haşladığımız tavuğun suyunu ısıtıp içine yiyeceğimiz kadar böreği koyup ıslattık ve üzerine sarımsaklı yoğurtla biberli yağ dökerek afiyetle yedik:)



İkincisi portakal soslu tavuk salatası... Mervenin ölçüsünü bilmediğimden sadece içine koyduğu malzemeleri yazıyorum. Haşlanmış tavuk göğsü, kırmızı lahana, marul, havuç arzu edilirse mısır ve kornişon turşu da eklenebilir. Sosu için de; biraz mayonez, bir portakalın suyu, yarım limon suyu ve biraz nar ekşisini karıştırıp biraz şeker ve tuz eklemiş ve tabi zeytinyağı. Ben bunu yaptığında yanında değildim yiyemedim ama aynı tarifin tonbalıklısını yaptığında yemiştim çok lezzetliydi, tahminimce tavuklusu da harika olmuştur!

Bu da mervişin farklı dizaynıyla hamsi tava, yapması benden servisi ondan..

Mönü pek dengeli olmadı ama idare edin artık:)
Afiyet olsun arkadaşlarım, daha sonra kendi tariflerimle buluşmak üzere..

Posted by Picasa

68 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili Hayat abla,kizinin masallahi var cok becerikli,onun ellerine sagilik yiyenlerede afiyet olsun diyorum.Galiba sayfani kaptiracaksin:) Allah'a emanet ol.

hayat dedi ki...

Açelya'cığım, ne güzel övgüler çok teşekkürler.Arada coşar okuldan fırsat buldukça ve de isteyince çok güzel tatlar ortaya çıkarır sende Allaha emanet ol her şey gönlünce olsun ablacım.
Selam ve sevgiler...

LaMa dedi ki...

Tarifler super! Hele sosyete mantisina bittim... Menunun dengesiz olmasi hic muhim degil ayrica ;) Yeni tarifleri bekliyoru Mervis haniiim ve annesi :D
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Boynuz kulağı geçer mi:))) galiba geçmiş bile hayat'cım::) kızının maşallahı var inşallah benim kızımada heves gelir:) ellerine sağlık tariflerde görüntüde harika...
Canım annem geçen hafta daha iyiydi ama bir kaç gündür sancıları var pek iyi değil bende bir şekilde kafamı dağıtmaya uğraşıyorum ama...Allahtan ümit kesilmez diyip kendimi avutmaya çalışıyorum..
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, ellerinize sağlık kızınızın...

Canım Hayat. Şahane olmuş hele hele sosyete mantısı nefis... Dengeli dengesiz :) hepsi güzel olunca gerisi hikaye :))

sımmsıcak sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Canım benim güzel gelinim tatlı dilli Lamam bir daha ki denizli ziyaretinde görüşürsek Merve sana yapacak bu mantı hem kolay hem hazır yemek daha önceden yapıp buzlukta saklıyorsun misafir gelince hazır oluyor.
Uzaklara selam ve sevgiler...

yemek dedi ki...

Daha ne olsunki? Boşver ablacığım dengesini tadlarına bak sen.
Yarın inşallah bende denemeyi düşünüyorum sosyete mantısını.
Hamsiye, eminim herkes benim gibi elini uzatmak istemiştir. :))

---OPTiO--- dedi ki...

hayat ablam benim , mervede senin gibi pek bi marifetli masallah.ellerine saglik..hersey nefis görünüyo..merveyi öp benim icin.....seni cok özledim ben yaa hayat ablam....cok özledim.sana mail attim dun almissindir umarim..kocaman öpüyorum ablacim..

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim iyi yurekli Hemserim,
kendini cok ama cok ozletiyorsun, ama donunce de birbirinden nefis tadlar ile karsiliyorsun. Vallahi boynuz kulagi gecmis, durum onu gosteriyor. Ben en alttaki hamsinin hepsini alsam nasil olur?:)
Sevgiler ve iyi haftalar diliyorum.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım beni linklerine eklemişsin bunu için teşekkür ediyorum. Bende seni kendi linklerime ekledim. Ayrıca yemeklerinde çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler…

Özlem dedi ki...

Sevgili Hayat uzun aradan sonra seni yeniden görmek çok güzel. Hoşgeldin :)

Boynuz da kulağı da geçmiş gibi gerçekten :)Maşallah ne mutlu sana . Sevgiler, iyi haftalar

ayseyaman dedi ki...

Merviş hanımın ellerine sağlık. pek marifetliymiş kızınız.:) Idare etmek ne demek hepsi süper görünüyor...Hamsi tavayı bir başka özlemişim ben..:)
Sizin tariflerinizde çok güzel oluyor, arayı fazla açmayın...
sevgilerle

Adsız dedi ki...

hoşgeldiniz sefalar getirdiniz efendim..ne güzel tarifler eklemissiniz..sizin de kızınızında eline sağlık.selamlar.

kıtırmak dedi ki...

Hayat Abla, merhaba. Sonunda uzun bir aradan sonra yorum yazabildim. Çok özlemişim yemeklerini. Hamsi ve diğerleri mükemmel görünüyor. Farkındaysan hamsiyi ayrı bir yere koyuyorum... bayılırım çünkü ben ona.
Biz Türkiye'ye temelli döndük sonunda. Artık özlemeyceğim buradaki yemekleri, ne özenirsem çarşı pazarda bol bol... çok öpüyorum sevgiler. Bekliyorum yine sayfama:)

Tuba dedi ki...

Ahhh benim Merve'm de buyuyup bana boyle yemekler yapacak mi? Simdi kurabiye yapmama cok yardimci oluyor ama. Mervisin ellerine saglik. Sevgili Merve'ye Tuba teyzesinden kocaman kocam sevgilerle.
Hayat'cigim, arada bir izin ver de Mervisin tariflerini daha cok gorelim bu sayfalarda. Coook Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Geçer mi geçer vallahi..))Hayat'cığım annesi ne kadar marifetliyse kızıda aynı şekilde olacak.Buna şaşma ve bizide şaşırtma lütfen canım.
Allahım nazarlardan saklasın korusun ve bahtını açık etsin Hayat'cığım.Ne mutlu sana ki böyle bir kızın var.
Şimdiden hepinizin ellerine sağlık diyorum.Yemekler hiç dengesiz değil bence..Kim neyi seviyorsa o'nu yemiştir kesin tıpkı bizde olduğu gibi.))

Canım Allah ağzınızın tadını bozmasın ve sizleri nazarlardan saklasın korusun.

Güzel bir hafta diliyorum canım.

Sevgiyle

Hesna dedi ki...

Hayat Hanımcığım
Ne güzel böyle anne kız birlikte birşeyler hazırlamak. Hepside çok güzel ellerinize sağlık. Ben balıksever olarak hamsiye bayıldım doğrusu.
Kızına sevgiler
Hesna

Hulya dedi ki...

boynuz kulagi gecer,annem oyle diyor.ama bence boynuz hic bir zaman kualk kadar olamior:)ellerinie saglik,hamsileri yememe az kaldi insallah,,

Unknown dedi ki...

Hayat'cigim ben geldiiiim. Merhabalar. Kizimin okulda bir ara tatili vardi onu degerlendirip Istanbul'a geldik. Keske seninle yuzyuze gorusebilseydik ama ayri sehirlerde olmak bunu simdilik engelledi. Ben de epeydir ara vermisim yazmaya, yakinda basliyorum. Sevgilerimle.

hayat dedi ki...

Eylül'cüğüm güzel övgülerine çok teşekkürler. Merve okuldan fırsat bulduğunda tabi canı da isterse güzel şeyler çıkarıyor ortaya. Gönlüm hep seninle eylülcüm, sabır diliyorum Allahtan, acılarına tanıdık olduğum için o kadar iyi anlıyorum ki seni hep dualarımdasın.
Sevigilerimle güzelim...

hayat dedi ki...

sağol miss kokulu zerrinciğim, tarifleri beğendiğine sevindim, merviş afiyet olsun diyor:) sosyete mantısı tavuk etiyle yapıldığından diğer yediklerime göre hem çok hafif hem lezzetliydi tavsiye ederim..
Benden de sana sımcıcak sevgiler canım!

tatli-tuzlu dedi ki...

Ablacim güzel yorumun icin tesekkür ederim,sagolasin.Ablacim hamsi tavada gözüm kaldi vallaha:) Öpüyorum sevgiler Behiye

hayat dedi ki...

Lavantin'ciğim,gerçektende pek lezzetli olmuşlardı. Arada sırada merviş hanımın gölgesine oturuyoruz işte her zaman yapmaz da arada coşar:) böyle.Mantıyı denersen çok seversin eminim yaparsan bizde görmek isteriz:)
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Benim canım güzel Optiom Mail'lini aldım içim rahatladı.Merve'yide kocaman öptüm senin için. Mektup gibi oldu ya neyse:))ayrıca övgülere çok teşekkür ediyoruz ana kız:)
Canım bende seni çok özledim
güzel yanaklarından kocaman öpüyorum tatlı kızım...

hayat dedi ki...

Canım tatlı dilli Aybike'ciğim,gerçekten boynuz kulağı geçti galiba:)ama canı isteyince:))inşallah geldiğinde görüşürsek konuşuruz ya benim pek fırsatım olmuyor bu yüzden bloğu kapatmayı bile düşündüm. Ama görmesem bile sizleri çok seviyorum onun için vazgeçtim ablacım.
Ben cevap yazıncaya kadar hafta bitti ama bende size sağlıklı sıhhatli günler haftalar diliyorum.
Hemşerime kucak dolusu sevgiler...

hayat dedi ki...

Perihan'cığım,mervenin tariflerini beğenmene memnun oldum.Ayırca beni linklerine eklemişsin çok teşekkür ederim canım.
SEvgilerimle...

hayat dedi ki...

Hoşbulduk Özlem'ciğim:)Malesef elimde olmayan nedenlerden dolayı devamlı sayfamı yenileyemiyorum.Canım kusuruma bakmayın.
Galiba öyle canım merviş canı isteyince:)) güzel şeyler çıkarıyor ortaya.
Bizdende size yi hafta sonları biraz geç oldu hafta sonu geldi:))
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Benim güzel Ayşem ne güzel sözler çok teşekkür ederim.merve okuldan fırsat bulunca benimde yapamadığım zaman giriyor mutfağa iyide oluyor:))
İnşallah en kısa zamanda kendi tariflerimle gelebilirim.
Tatlı ayşe'ciğime kucak dolusu sevgiler...

hayat dedi ki...

Canım Süheyla'cığım, hoşbulduk sefa bulduk:)canım imkanlar dahilinde sayfamı yenilemeye çalışıyorum.
Tarifleri beğendiğine memnun oldum çok teşekkür ederim.
Canım bizdende size selam ve sevgiler...

hayat dedi ki...

sanem'ciğim, hoşgeldiniz çok sevindim dönmenize.en kısa zamanda geleceğim ablacım.Gel ben sana pişireyim hamsiyi:))Gönlünce gezer alış veriş yaparsın oh ne güzel taze taze pişirirsin bizede gösteririsin dimi:))
Canım bende seni Eceyi ve Efeyi çok öpüyorum.

hayat dedi ki...

Tuba'cığım görünen dağın ardı tez olur derler bir bakmışsın senin merve de yapmış yemekleri ve annesine yedirmiş Değmeyin Tubacığımın keyfine:))
Canım mervenin de teyzesine çok selamı var.
Uzaklarda ama bana çok yakın dostuma selam ve sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Benim tatlı dilli Gül'cüğüm ne güzel yazmışsın çok duygulandım.Allah hepimizin evlatlarının bahtını açık etsin sağlık sıhhat versin.
Merveninde Gül ablasına çok selamı var.
Tarifleri beğenmeniz onu da çok mutlu etti.
Canım can dostum Gülcüğüm Allah hepimizi kem gözlerden korusun senin adın gibi gülen yüzün hiç solmasın yaşamın sağlıklı sıhhatli ve çok mutlu geçsin.
Selam ve sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Hesna'cığım, güzel övgülerine çok teşekkürler. Gerçekten beraber mutfağa girmek harika bir duygu Allah hepimize nasip etsin canım.
Merve'de size sevgilerini gönderiyor.
Canım hamsiyi beğendiğine sevindim. Afiletler olsun:))Gel beraber yiyelim diyeceğim oma nasıl olacak neyse gönüller bir olsun.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Canım HülyaCığım,anneciğin ne söylüyorsa doğru söylüyor.Ama inşallah boynuz kulağı geçerde bizde keyifle yetiştirdiğimiz evlatlarla mutlu oluruz.
Güzel kardeşim sende inşallah hayırlısıyla gelir güzel bir tatil yaparsın canın ne çekiyorsa doya doya ve de afiyetle yersin.
Hayırlı yolculuklar her şey gönlünce olsun olsun.
Anneciğine çok selam sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Canım Behiyem, aramızda teklifmi var alsaydın hem tadına bakardın:))
Seni yanaklarından çok öpüyorum ablacım.
Sevgilerimle...

Leziz Sofralar dedi ki...

hayat ablacim kizinin ellerine saglik harika lezzetler hazirlamis tavuk salatasina bayildim bende deneyecegim mutlaka,gercektende boynuz kulagi gececek gibi görünüyor :))

hayat dedi ki...

Sevgi'ciğim, ne güzel memlekete gelmişsin senin adına çok sevindim.
Ama ne yazıkki tatil bitmiş bile olsun sevdiklerinle ne hoş sohbetler olmuştur ne güzel moral depolamışsındır.
Bende çok isterdim seninle görüşmeyi ama malesef ayrı şehirler olunca olmuyor bir gün inşallah bir fırsat çıkar bizde görüşürüz canım.
Kahire'deki dost arkadaşıma selam ve sevgiler...

hayat dedi ki...

Seval'ciğim, hoşgeldin güzel övgülerine çok teşekkürler canım.Haklısın galiba geçecek:)) inşallah daha iyi osun bizde gölgesine oturalım.Allah hepimize göstersin hayırlı evlatlar versin.
Canım seni yanaklarından çok öpüyorum.
Selam ve sevgiler...

serinmavi dedi ki...

Merve'nin ellerine sağlık,hepsi de çok güzel görünüyor.Heves olunca böyle güzel şeyler çıkıyor ortaya :)

Selamlar....

Tuba dedi ki...

Hayat'cigim, anneler gunun kutlu olsun. Cok cok sevgilerimle,

---OPTiO--- dedi ki...

ay hyat ablam benim...bitanesin sen :) hakikaten bitane.
en kisa zamanda yine yaz bana :)) ben hemen yazarim cevap ablacim..denk gelemiyoruz nette bari maille goruselim..kocaman öptümmm

umran dedi ki...

Hayat'cigim,
Anneler gunun kutlu olsun...

sevilay dedi ki...

Anneler günün kutlu olsun canim.

---OPTiO--- dedi ki...

hayat ablam benim..anneler günün kutlu olsun.kocaman ama kocaman cok öpüyorum seni...o güzel yüregin hic solmasin...

Özlem dedi ki...

Hayat' cığım anneler günün kutlu olsun.

Leziz Sofralar dedi ki...

KELIMELERLE ANLATILAMAYAN FEDAKARLIK VE KARSILIKSIZ SEVGIYI, TARIF ET DESEN BANA HERHALDE SADECE "ANNE" DERDIM..ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN.

Aybike Ceylan dedi ki...

Anneler gunun kutlu ve mutlu olsun, daha nice gunlere...
Sevgilerimi gonderiyorum.

yemek dedi ki...

Anneler günün kutlu olsun.
selamlar ablacığım.

hayat dedi ki...

Canlarım benim görmeden çok çok sevdiğim dostlarım hepinize ayrı ayrı yazamıyorum kusuruma bakmayın.Bende hepinizin anneler gününü kutluyorum.
Sizi yanaklarınızdan çok öpüyor ve sevgilerimi gönderiyorum...

hatice dedi ki...

Sevgili Hayat, kızının ellerine emeğine sağlık..hepside nefis..artık hem senin hemde kızının tariflerini zevkle takip edeceğiz..sevgiler,selamlar

Damak Tadı dedi ki...

Canım,gecikmeli olarak anneler gününü kutlayıp,bu güzel anneyi yanaklarından kocaman öpüyorum.

O güzel yüreğin hep sevgiyle çoşsun canım.

Harika bir hafta sizlerle olsun.

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Canım benim kusuruma bakma ancak gelebildim anneme gitmiştim sizlere uğrayamadım ama geçte olsa bende senin ve tüm kadınların anneler gününü kutluyorum..
evet canım cidden ruh sağlığım çok bozuldu hiç bir şeyle ilgilenemez başka bir şey düşünemez oldum acı çektiğini görmekten doktor kapılarından çaresiz dönmekten dönüşte ne diyeceğimizi bilememekten...çaresizlik çok kötü bir şey hayatcım keşke diyorum hiç bilmeseydik her şeyden habersiz olsaydı olan böyle her gün ölüp diriliyorum her an korkuyla dolu yüreğim..canım senide üzdüm acılarımla en içten sevgilerimle öpüyorum yanaklarından...

LaMa dedi ki...

Gorumcem ya da Mervis Hanim yeni tarif koysalar da siteye icimiz acilsa :) Yoksa kurabiye calismalari mi yapiliyor evde :))) Sizi gidi sizii!
Sevgiler

Selcen Şenocak dedi ki...

Hepsi çok güzel özellikle mantıya bayıldım ellerine sağlık sevgilerimle...

---OPTiO--- dedi ki...

hayat ablam...mervenin orda okudum...teyze oluryorum yazmis merak ettim ??? ...öptüm seni kocaman

hayat dedi ki...

Optio'cuğum, bebeğimiz kuzularımdaki mervenin arkadaşı Smile'nin yeğeni.
Doğumundan hemen sonra bende vardım maşallah çok tatlı şirin bir kız bebek.Allah sağlıklı uzun ömürler versin.Anasına babasına ve vatana hayırlı bir evlat olur inşallah.
Benim güzel kızım seni yanaklarından kocaman öpüyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim Hemserim Hayat'cigim,
Olurda Denizli'ye gelirsek mutlaka sana ugrayip tanismak istiyorum. Onumuzdeki hafta Turkiye yolcusuyuz, eger sana ulasabilecegim bir numaran varsa ve bana yazarsan sevinirim. saglivakla kalin, ailene cok selamlar.

Bocuruk dedi ki...

Merviş'in ellerine sağlık. Benim Merviş de yapacak mı acaba böyle güzel şeyler? Sosyete mantısını yapabiliyorsa bu iş tamam demektir:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Canım Hayat, geliyorum gidiyorum hep aynı şeylerle karşılaşıyorum. İyisin, hoşsun değil mi???

---OPTiO--- dedi ki...

hayat ablam..evet allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah.-...

senide kocaman öpüyorum ablacim...cok özledim seni..hic görünmüyosun msn de :( özledim..

munevver dedi ki...

Hayat, Merve ile bilikte yeni sürprizler mi hazırlıyorsunuz? Epeydir yenilemedin sayfayı. Merve'yi kutlamak lazım. Eee, hamarat annenin, hamarat kızı. Benim için öp...
Sevgiyle, Nane Limon.

Adsız dedi ki...

Canım benim her zaman yorum yazmasan bile karşılıklı tanışmamış olsak bile bu güne kadar verdiğin destekle burada beni her zaman dinleyebilecek iyi yürekli bir arkadaşım olduğunu biliyorum..Her şey gönlünce olsunseninde yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın canım..sevgilerimle öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Canım senin mesajlar onaylanmadan çıkıyor eğer msn adresini bana yazarsan eklerim bende görüşmek isterim..sevgilerle

Adsız dedi ki...

Hayat'cım mesajını aldım bugün msn açamadım en kısa zamanda ekleyeceğim canım bilgin olsun merak etme diye haber vermek istedim...Güzel bir hafta sonu geçirmen dileğiyle....

Unknown dedi ki...

Hayat'cigim sen de benim gibi kaybolmussun. Hayirdir? Her sey yolundadir insaallah. Optum.

sevdamavisi dedi ki...

Hayatcığım,
yeni bir oyuna başlıyoruz benim sitemde bilgiler var katılmanı çok isterim. sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hayat'cığım,
Güzel ve içten yorumların için gönülden teşekkürler canım.
Umarım her şey yolunda ve güzel gidiyordur.Sevgiyle kucaklayıp yanaklarından öpüyorum canım.

Bende sana mutlu bir hafta diliyorum.

Sevgiyle kalın daima

---OPTiO--- dedi ki...

hayat ablam..seni cok seviyorummmmm.......