Selam arkadaşlar, hafta sonu ısırganlı mücver yaptım hem çok lezzetli hem çok sağlıklı hem de tarifi çok çok kolay :) Bir bağ ısırganı yıkayıp ince ince doğradım. Bir çay bardağı zeytin yağı, üç yumurta, iki kaşık yoğurt, bir bardak süt, peynir, çökelek, karabiber, çörek otu, susam, tuz ve aldığı kadar un [mısır unu, tam buğday ununu ve normal un yani her telden :)] ekledim. Hepsini karıştırıp kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur yaptım. Üzerine de kızarsın diye biraz yağ sürdüm ve bolca çörek otu serptim. Fırından güzel kokular gelene kadar pişirdim.
Görüntüsü çok güzel değil belki ama benim gibi eşi ve çocukları yemek seçen biri için bütün aileye yedirebildiğim bol ısırganlı ve çok lezzetli bir kurtarıcı :) bu sene o kadar çok yaptım ki... Denerseniz eminim siz de çok beğenirsiniz.
Fırından çıkan mücverimiz neşeli bir pazar kahvaltısına eşlik etti...
Bu kır laleleri de eşimle çıktığımız doğa yürüyüşünden...
Sevgiyle kalın dostlar...