İlk defa denediğim ve çok beğenilen sarıyer böreği. Tarifini portakal ağacından aldım. Benim çocuklarım kıymalı börek yemediği için peynirli yaptım. Çok nefis oldu. Hem ev halkı hem de gelen misafirler çok beğendi. İlk fırsatta kıymalısını da denemek istiyorum. Kısaca tarif edeyim. Malzemelerimiz; ben ölçüleri artırıp bir kilo yufka, üç bardak süt ve yoğurt karışımı, bir su bardağı sıvı yağ, iki yumurta ile hazırladım. Bir yufkayı serdim içine hazırladığım sıvı karışımdan güzelce sürdüm ikiye katladım ve çok az buraya da sürdüm peynirli maydanozlu iç harç koyup rulo şeklinde sardım ve s şeklinde tepsiye koydum. Üstüne yumurta ile çok az da sıvı yağ sürdüm ve çörek otu ektim.
Nar gibi kızarmış böreğimiz :)
Sevgiyle kalın dostlar...