11.30.2006

BİRKAÇ LEZZET DAHA:)

Ayva tatlısını bir de ben deniyeyim dedim.Çok da lezzetli oldu,kızım ve arkadaşları pek beğenmişler:)


Tarifine gelince; ayvaları soyup ikiye böldüm,çekirdek yataklarını temziledim.Üzerini örtecek kadar su, iki buçuk çay bardağı şeker ve çay kaşığının ucuyla gıda boyası koyup pişirdim. Daha sonra tabağa alıp,üzerini krem şanti ve cavizle süsledim.afiyet olsun.


Bu nefis poğacanın adı..pamuk poğaça! beyhanın hobi sitesinden. denemenizi tavsiye ederim,yumuşacık herkesin beğenerek yediği bir poğaça oluyor,her ne kadar ben birazcık üstünü yaksam da:)


Kızımın yaptığı tavuk pirzola,son derece hafif ve lezzetliydi.


Fasulye salatası.. Taze fasulyeyi ayıkladım, ikiye bölüp haşladım. Sarımsak, limon, tuz ve zeytin yağı ile tatlandırdım. Çok güzel bir lezzet. Benim gibi fazlaca haşlamayın, azıcık diri kalsın:)

Posted by Picasa

45 yorum:

YAGMUR dedi ki...

ellerine saglik, fasulyenin en lezzizi en sagliklisi hasla zeytinyagi ve sarimsak biz ayva tatlisina karanfil atariz renk vermesi
bu aksam icin guzel bir menu verdin saol
sevgiler

hayat dedi ki...

Merhaba canım beğendiğine sevindim tekrar görüşmek dileğiile sevgiler

Tuba dedi ki...

Hayat'cim merhaba,
Biz (Karadenizliler olarak)fasulyenin tursusunu kurar ve sonra kavurmasini yapariz. Biraz senin yaptigina benziyor. Afiyet olsun..

umran dedi ki...

kizinin ve senin ellerine saglik.kizin da senin kadar marifetli oldugunu anlamis olduk:)sevgiyle..

hayat dedi ki...

Merhaba tubacım yorumun için teşekkür ederim. bahsettiğin tarifi bir arkadaşımdan duymuştum o da çok lezzetli oluyormuş. görüşmek üzere canım,sevgiyle kal.

hayat dedi ki...

Teşekkür ederim ümrancım, arada sırada kızlarımızın ellerinden çıkan böyle güzel şeyleri yemek de pek zevkli oluyor de mi ama:) öpüyorum canım sevgiler.

Hulya dedi ki...

ayva tatlin oyle guzel gorunuyorki,ellerine saglik.

hayat dedi ki...

Çok teşekkür ederim övgün için beğenmene sevindim.görüşürüz, sevgilerle..

kalimeero dedi ki...

hayat, pirzolanin tarifini alabilir miyiz?

aysegul dedi ki...

Bu ayva tatlisina bende bayilirim cok da lezizi gozukuyor ellerine saglik... :)

hayat dedi ki...

benim uydurmasyonel pirzolamın tarifi istenmiş pek mutlu oldum:>

pirzolaları yıkayıp teflon tavaya aldım,yüksek ateşte suyunu salmadan yağsız kızarttım sonra iki ergin domates bir tane soğan ve küçük bir diş sarımsağı rondoda kıyıp içine sıvı yağ ekleyip bu sosu kızarrtığım pirzolaların üstüne döktüm.sos göz göz olunca,içine üstünü örtecek kadar su ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirdim. ocaktan almadan 5 dk önce tuzunu ve baharatlarını koydum.. afiyet olsun:>> matilda

hayat dedi ki...

teşekkür ederim ayşegülcüm,hoş geldin bloguma.görüşmek üzere,sevgiler.

Ferhanca dedi ki...

Hayat afiyet olsun ..ayva tatlısı çokgüzel görünüyor ellerine saglık ..menü güzelmiş..sevgiler..FERHAN

hayat dedi ki...

Merhaba ferhancım menüyü beğenmene çok sevindim bende bizaz sonra sana uğrayıcam görüşmek dileyle sevgiler.

nilay dedi ki...

merhaba Hayat Hanım;
iade-i ziyaret yapayım dedim :) ortak noktamız Ege'de olmamız...yemek kültürlerimiz benzerdir sanıyorum...taze fasulyenin salatasını yemeğine tercih ederim...çok güzel olur...sizinde ellerinize sağlık

sevgiler
Nilay

Unknown dedi ki...

Hayat bacim:)senin su guzelim ayvalara yorum yazmistim emme gelmemis.NEysem yine yazarim ayipsin.BEn bu tatliya rengini kendi cekirdeklerini icine koyarak veriyorum.Dogal oluyor hemde.Ahh birde okadar guzel bir tatli oluyor.Dimi ama...burada hem kit hemde pahali meyvedir..Operim.

sevilay dedi ki...

ellerinize kollariniza saglik, anna kiz sivamisiniz kollari:))

Ilk önce sasirdim, ayvalari görünce, domates zannettim, okuyunca dink yapti. Güzel bir tatli, elime ayva gecerse mutlaka yaparim, son zamanlarda yemek yapmayi ve denemeyi cok seviyorum.

Pamuk pogacayi bende yapiyorum, allah beyhandan razi olsun, herzaman tutuyor, birde yaptimmi hemencik bitiyor. Daha dün yaptim bende. Dün ama baya bekledim kabarmasina, nerdeyse 1,5 saat, hatta sicak yerdeydi, neden bu kadar sürdü bilmiyorum. Neyse sonunda hepsi migdeyi indi:))

öpüldün

hayat dedi ki...

hoş geldin nilaycım bloguma, iadei ziyaretine çok sevindim, egeli olduğumuza göre hemşehri sayılırız tabi salatayı sever egeliler:) tekrar görüşmek üzere,sevgilerle.

hayat dedi ki...

ay aynı şey bana da oluyor gülenaycım yazdığım yorum nereye gitti diye bakıp kalıyorum bazen:) kendi çekirdeklerini koyarak pişirmeyi deneyeyim bi kere ben de. evet ayva çok güzel bi meyve,tuzlayıp yemesi bile güzel. hoşçakal canım.

hayat dedi ki...

sağol gülüm, ay dene mutlaka sahiden güzel oluyor. ellerine sağlık eminim çok leziz olmuştur pamuk poğaçan.öpüyorum canım iyi bak kendine.

LaMa dedi ki...

Hayatciim,
kizinin yaptigi tavuk pirzola cok guzel gorunuyor.Acab tarifini paylasir mi bizimle:)
Ellerinize saglik
*Seni siteye gormce diye ekledim haberin olsun :D

---OPTiO--- dedi ki...

hepsi cok güzel görünüyo ellerinize saglikk

hayat dedi ki...

Merhaba lamacım görümceliği büyük bir keyifle aldım kabul ettim çok teşekkürler mervişin yaptığı tavuğun tarifi üsteki yorumlarda var canım beğenmene sevindim görüşmek dileğiyle görümceden sevgiler

hayat dedi ki...

merhaba ziyaretinize ve tarifleri beğenmenize çok sevindim görüşürüz canım sevgiler.

hayat dedi ki...

thanks!

LaMa dedi ki...

Sormasi ayip bu seker mervis matilda kac yasinda acaba?

Unknown dedi ki...

Hayattt hadi yaa sayfana gire gire br hal oluyorum.Ama yien brisey yok..Bekliyosss guzelim..Ayva ile akraa ciicaz yakinda.Yada ayva tadlisindan vazgecicez...ekle gulum ekle.operim.

hayat dedi ki...

Merhaba lamacım niye ayıp olsun güzelim merviş 21 yaşında üniversite öğrencisi inşallah bitirse biyolog olacak görüşürüz canım sevgiler.

hayat dedi ki...

Canım benim haklısın şu aralar fırsat bulamadım en kısa zamanda ekliyorum tarifleri görüşürüz gülenaycım ben de seni öpüyorum.

LaMa dedi ki...

Tu tu tu masAllah O'na :)
Okulu bitirince doktoraya bekleriz buraya:)

kalimeero dedi ki...

Pirzolanin tarifi icin cok tesekkurler matilda ve annecigi hayat. yemeklerin hepsi uydurmayla ortaya cikmamis mi nihayetinde. ben mutlaka denemek istiyorum bu tarifi.

deniz dedi ki...

şimdi nasıl oluyor da bu ayva tatlısını kızınızın arkadası olarak ben tatmadım..haksızlık değilm i bu bana:( ahh ahhh canım cekti gecenin bi vakti.
ha bi de merviş hunerlerini birer birer sergiliyor arada farkediyorum da ;)bizeugra su vizeler bitince olmaz mı arkadasım?

hayat dedi ki...

inşallah lamacım,okulu bitirsin gelsin wallahi,benim de çok istediğim bir şey o,sonuna kadar okusun.

hayat dedi ki...

rica ederim kalimero,inşallah yapar beğenerek yersin şimdiden afiyet olsun canım.

hayat dedi ki...

ayva tatlısını yaptığımda istanbuldaydın gülüm,bir daha yaparım ben o zaman yeriz beraber,öpüyorum teyzecim.

Domain dedi ki...

Özden teyzenin etli kurufasulyesi muhteşem di eminim diğer yemeklerinde geri kalır yanı yoktur ellerinize sağlık diyor..yemeğin hakkını verenlere saygı duyuyorum ;)

Domain dedi ki...

Özden teyzenin etli kurufasulyesi muhteşem di eminim diğer yemeklerinde geri kalır yanı yoktur ellerinize sağlık diyor..yemeğin hakkını verenlere saygı duyuyorum ;)

hayat dedi ki...

afiyet olsun çocuğum,güzel sözlerine çok teşekkür ederim. canının çektiği bir yemek olursa özden teyzen burda.sevgiler çocuğum.

Adsız dedi ki...

özden teyzecim aç karnımızı doyurduğun için tesekkür ederiz:)enfes bi yemekti...ellerinize sağlık...kızın sana çekmemiş özden teyzem...:)şaka..şaka..çok öpüyorum...

hayat dedi ki...

Afiyet olsun berna'cım beğenmenize çok sevindim.İnşallah siz daha güzellerini yaparsınız öpüyorum güzel kızım.Sevgiler

Nukhet dedi ki...

Bugun ilk kez konugunuz oldum ve ay tatlisiyla karsilastim. Cok severim. Bir iki gun icinde yapacagim ben de iyi ki aklima getirdiniz. Ellerinize saglik sevgiler

hayat dedi ki...

Merhaba nükhet.hoşgeldin bloguma beğenmene çok sevindim.Görüşmek dileğiyle sevgiler..

aysegul dedi ki...

sevgili hayat, hmm bu ayva tatlisini bende cok severim :) Ellerien saglik Afiyetle yersiniz insaAllh! :)

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel görünüyorlar kızının da ellerine sağlık,kaç yaşında acaba? benim kızımında ufak çapta yemek pasta denemeleri oluyor yaşı 12 henüz :)

Selam ve sevgilerimle

Bir Anne dedi ki...

Merhaba,
Bu benim ilk ziyaretim Hayat hanim. Hos bir blogunuz var. Yemekler cok guzel gorunuyor, bilhassa Ayva tatlisi harika, ellerinize saglik, deneyecegim ben de..