12.21.2006

SİZ DE DENEYİN:)

Geçen gün zeytinyağlı sarma yapmıştım. Malzemesini sorarsanız klasik sarma içi. Çocuklarım çok seviyor biri bol ekşili biri yoğurtlu yiyiyor. Eşim sevmem dese de mutfaktan gelip gittikçe atıştırıyor:)


Bu da
katmer poğaça kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim harika bir tat, poğaça bile diyesi gelmiyor insanın milföy böreği gibi oluyor çünkü.


Katmer poğaça hamurundan, böyle de olurmu acaba deyip denediğim, katlı poğaça bu da.. Katmer poğaça hamurunun bir kısmını tabak büyüklüğünde ikişerli beze şeklinde açtım,aralarına sıvıyağ tereyağı karışımı sürdüm, on dakika buzlukta beklettim, ikisini üst üste koyarak nişastalı unla açıp içine peynirli iç malzemesini koyup üçgen şekli verip, üstüne de yumurta sarısı ve susam sürerek fırınladım. Bu da çok güzel oldu,tavsiye ederim.

Bunu da dün akşam yaptım. Halsizdim ve yemekle uğraşacak gücüm yoktu, dondurucuda haşlanmış kuru biberlerim vardı, onları çıkarıp buzunu çözdürdüm, sıvı yağda kızarttım, sarımsaklı yoğurtla karıştırdım, üstüne de kızartma yağından döktüm birazcık. Biz severek yedik, güzel bir lezzet! Arkadaşlarım afiyetler olsun hepinize..

Posted by Picasa

16 yorum:

Adsız dedi ki...

hi this is raj. hey your blog is very much intresting to see. hey can you please tell me your contact email id. please. i really want to talk to you about your blog. please give me your email id.

this is my email id aathadu@gmail.com

LaMa dedi ki...

Hiiii, gorumce begenilmez mi bunlar yahu :)
ellerine saglik!
Bay Lama -yani hemserin- milfoy gibi olani cok begendi basima is acldi simdi :D
Bir de soruyor su an Denizli'de mi oturuyorsunuz diye;)

matilda dedi ki...

oy oy oy annem diye söylemiyorum ama hepsi çüper olmuş bunların vallahi.. özellikle o en sondaki var yaaa işte onu dün gecenin bi yarısı ben bitirdim,itiraf ediyoruum:)

deniz dedi ki...

ben de yimek istiyorum yaaaaaaaaa :ağlayansmiley:

sevilay dedi ki...

Ellerine saglik, cok yapmissin, sarmayi kim sevmez ya? Ben bayilirim, ama yapmasini hic ama hic sevmem:)
Annemin komsulari var, onlar ayda 1 kere toplaniyorlar, hergün baska birisinde, ya manti, ya sarma, ya gözleme gibi seyler yaparlar ve herkes dondurucuya koyarlar, ehh tabi bende bunlardan yararlaniyorum ve o yüzden, evlendigimden beri belki 2 kere kendim sarma yapmissimdir, sagolsun annecigim hep verir bana, ehh tabi yardim etmeye de gidiyorum ama Samet sagolsun hic rahat birakmiyor:)

hayat dedi ki...

sağol gülüm benim, evet Denizli'de oturuyoruz şuan eşin biliyordur belki istiklalde oturuyoruz, ehh kırma sen de artık bay Lama'yı hem çok zor değil hem leziz. görüşmek üzere Lamacım,sevgilerimi gönderiyorum..

hayat dedi ki...

güzel denizim gel yiyelim beraber,canın ne istiyorsa yaparım ben sana.öpüyorum kuzucum.

hayat dedi ki...

övgülerin için çok sağol, keşke burda olsan Sevilaycıım beraber yapar yerdik canım, ama şükür ki annen yanında Samet büyürken her konuda yardımcı.. öpüyorum güzelim kendine iyi bak.

hayat dedi ki...

Aman aman kuzum annesine yorumda yazarmış iltifatlar memnuniyetle kabul edildi.Tatlım ben de dersle geçen gecelerden sonra eğlenmene çok sevindim.Öptüm güzelim..

munevver dedi ki...

Sevgili Hayat,hepsi nefis olmuş.Hele biberi görünce.Gülenay da kuru biberi kızartmıştı.Sende de haşlanmışını görünce çok mutlu oldum.Bayılıyorum çünki biberin kavurulup yoğurtlanmışına...Ellerine sağlık.
Sevgiyle,nanelimon

hayat dedi ki...

hoş geldin münevvercim, sen de biberseversin demek bizim aile de çok sever hele çocuklarım.. o yüzden yazın bol bol diziyorum, kışın hem kolaylık hem lezzetli bir yemek oluveriyor sarımsaklı yoğutla. görüşmek üzere canım,sevgilerimi gönderiyorum.

Hulya dedi ki...

super gorunuyor,ben kurtulmus biberden istiyorum..ellerine saglik

---OPTiO--- dedi ki...

ben sarma sevmem..hic yiyemem..ama o kadar güzel görünüyoki...
ama hepsi nefiss yaaaa..ellerine saglik...acayipp güzel görünüyolarr...nazar degmesin sana...afiyet olsun....ohh miss misss

hayat dedi ki...

övgülere teşekkür hülyacım, keşke imkanımız olsa canım yapar yerdik beraber.. neyse hayatın ne getirceği belli olmaz de mi;) görüşmek üzere canım,sevgilerimle.

hayat dedi ki...

çok sağol optiocum, yaptıklarımın beğenilmesi çok güzel bir duygu.. Allah hepimizi nazarlardan korusun canım,görüşmek üzere sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

biber kızartmasına bayılırım.günde 3 öğün olsa yerim valla.hele birde sarısaklı yoğurt olursa nefis yemede yanında yat.çok canımı istettin abla yaaa .eline sağlık harika görünüyo herşey....öptümmm