12.25.2006

Yeni bir yıl yaklaşırken..

Ye#Özel için hazırladığım yılbaşı ve bayram mönüsüne alternatif bir mönü, her ikisi için de uygulanabilir yani..

  • tavuklu pilav
  • karaköy poğaçası
  • yoğurtlu fasulye salatası
  • kestane şekeri

Tavuklu pilav; 2 s.b. pirinç, 1/2 s.b. mısırözü ve tereyağı karışımı ve 3 s.b. su ile pilav yaptım Yanına da bir gece önceden marine ettiğim tavuk parçalarını tavada kızartarak koydum. Domates ve dere otuyla süsleyip servis yaptım.


Karaköy poğaçası; 1 s.b. süt, 5 s.b. un, 250 gr. margarin (ben yarı yarıya mısırözü karıştırarak yaptım daha hafif olsun diye), 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta, istenirse beyaz peynir. Poğaçayı yoğurup biraz beklettikten sonra yarısını küçük bezeler halinde yuvarlayıp bir tepsiye aldım üstlerine çatalla şekil verdim. Diğer yarısının içine de peynir koyduktan sonra aynı işlemi tekrarladım. Yarım saat da tepsi mayası gelsin diye beklettim. Üstlerine yumurta sarısı sürerek pişirdim. (tarif Oktay ustadan)


Kestane şekeri; 1 kg. kestane, 800 gr. şeker, 3 s.b. su, vanilya. Kestaneleri kabuklarıya beraber yarım saat haşladım, sonra soğuk suya koydum, kabuklarını soydum, iç zarlarını çıkardım - ki hiç de kolay olmadı- . Sonra küçük küçük kestiğim tülbent parçalarının içine ikişerli koyup sıkıca bağladım. Önceden hazırladığım vanilyalı koyu şurubun içine koyu ilk yarım saat yüksek ateşte sonraki birbuçuk-iki saat de kısık ateşte pişirdim. çok zahmetli ama sonuç mükemmel,hoş benim kestanelerim biraz küçüktü ama idare ettik artık:)


Fasulye salatası; 1 kg. fasulyeyi ayıklayıp ikiye bölüp haşladım, sarımsaklı yoğurtla karıştırdım, üzerine de çiğ zeytin yağı ve pul biber ekleyerek tatlandırdım.
Arkadaşlarım hepimize afiyet olsun, herkese İYİ BAYRAMLAR, MUTLU YILLAR!

Posted by Picasa

50 yorum:

kıtırmak dedi ki...

Hepsi çok lezzetli görünüyor, oldukça da pratik. Kestaneler biraz zaman alıcı sanırım::))Ellerine sağlık... Aşağıdaki postta sarmalar çok güzel görünüyor yalnız. Bayıldım. Çok özlemişim. Türkiye'ye gidince bol bol yerim inşallah... Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba,çok güzel şeyler hazırlamıssın poğaçayı denemeyi düşünüyorum,ellerine sağlık,selamlar mutlu yıllar,hayırlı bayramlar..

Adsız dedi ki...

merhaba
hepsi çok güzel olmuş eline sağlık.karaköy poğaçasını ayrıca çok beğendim en kısa sürede deneyeceğim.

hesna
www.mordeniz.blogspot.com

hayat dedi ki...

ay canım benim keşke burda olsan da yapıp beraber senin ufaklıklarla yeseydik.. beğenilerin için teşekkür ederim senemcim. görüşmek üzere,sevgilerimi gönderiyorum.

hayat dedi ki...

Merhaba süheylacım mutlaka dene bence çünkü hem pratik bir tarif hem de çok lezzetli. ayrıca övgülerin için teşekkürler,bizden de size selamlar.Hayırlı bayramlar,mutlu yıllar.....

hayat dedi ki...

hoşgeldin hesnacım bloguma yemeklerinin beğenildiğini duymak insana şevk veriyor canım çok sağol.. süheylaya da söylediğim gibi sahiden lezzetli bir poğaça tavsiye ederim. yine beklerim canım, iyi bayramlar mutlu yıllar!

hayat dedi ki...

Güzelim gel beraber yiyelim.Öpüyorum teyzem iyi dersler...

yemek dedi ki...

Merhaba Hayat hanım. Sizin sayfanızda çok güzel, doğal ve hayatın içinden. Sayfanızı linklerim bölümüne ekledim, sizde beni eklerseniz sevinirim. Hayırlı bayramlar...

aysegul dedi ki...

Cok lezziz gozukuyorlar ... HAyirli, mutlu , huuzurlu bayramlar!

hayat dedi ki...

hoşgeldin lavantin bloguma, çok sevindim canım hem övgülerine hem sayfanda adımı gördüğüme. Ben de seni ekliyorum canım hemen, iyi bayramlar mutlu yıllar! Görüşmek dileğiyle.

hayat dedi ki...

merhaba ayşegülcüm yemeklerin beğenilmesi çok sevindiyor beni o yüzden çok teşekkürler.. senin linkini de ekliyorum canım sevgili lavantinle beraber. iyi bayramlar mutlu yıllar, görüşmek üzere sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhaba, Ellerine sağlık, hepsi çok nefis görünüyor. fasulye salatası için benim tarifim şöyle: taze fasulyeler kısacık kısacık kesilir)neredeyse tırnak genişliğinde), haşlanır, süzülür, sarımsaklı ve az mayonezli yoğurt, minik doğranmış kornişon turşu ve dereotu ile karıştırılır. Bu da çok nefis bir salata. En iyi dileklerimle Fatma Sılan

Tuba dedi ki...

Hayat'cigim, ellerine saglik, hepsi birbirinden guzel gorunuyor ama ozellikle kestane tarifini koydugun ne iyi olmus. Sana da sevdiklerinle nice mutlu, saglikli bayramlar ve yillar diliyorum. Sevgilerle,

hayat dedi ki...

Merhaba fatma hogeldin,övgülerin için teşekkürler niye olmasın fasulyeyi birde senin tarifinle deneriz öylede çok güzel olur herhalde hayırlı bayramlar ve iyi yıllar diliyorum sevgilerimi gönderiyorum..

hayat dedi ki...

Çok teşekkür ederim Tubacım, kestane şekeri çok güzel bi tatlı sahiden ama çok uğraştırdı bir daha yapabilirmiyim bilemiyorum:) özellikle iç zarını soymak kısmında zorlandım ben daha kolay soyma yöntemi bilen varsa öğrenmek iyi olur.. iyi bayramlar mutlu yıllar canım hepimize,görüşmek üzere.

---OPTiO--- dedi ki...

off off off...hepsi nefis ve de lezizz görünüyo..ellerine saglik...keske bende o kadar becerikli olabilsemmm....sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Güzel iltifatların için çok teşekkür ederim optiocum,inşallah sen daha güzellerini yaparsın.hayırlı bayramlar ve iyi yıllar diliyorum.herşey gönlünce olsun sevgiler..

tatli-tuzlu dedi ki...

Ablacim ziyaretin vede güzel dileklerin icin tesekkür ederim.Seninde ellerine saglik cok güzel tarifler paylasiyorsun bizlerle.Bende simdiden sana ve ailene hayirli bayramlar diliyorum ve yeni yilinizi kutluyorum.Sevgiler saygilar Behiye

yemek dedi ki...

merhaba
Hayat hanım sayfam yeni olduğu henüz çok iyi tanınmıyorum. Bu yüzdende merak ediyorum sayfama nasıl ulaştınız? Biryerlerde herhangi bir listedemi ismim var acaba?
Sevgilerimle...

Aysenur dedi ki...

Merhaba Hayat, ozellikle kestane sekerleri nefis gozukuyor. Ayrica Karakoy Pogacasini da denicem. Ellerine saglik, hayirli bayramlar...

MeRaiL dedi ki...

Offffoffofff hepsi birbirinden guzel gozukuyor, ellerine saglik Hayat abla, eminim yiyenlerinde midesine senlik..;)
Bende senin yeni yilini ve bayramini kutlamaya geldim..;)
Sevdiklerinle huzurlu bayramlar ve dileklerin gerceklestigi yil dilerim..
Sevgiler

---OPTiO--- dedi ki...

insallah bi gün yaparim :)) kocaman sevgilerimlleeee

hayat dedi ki...

Sevgili lavantin, gülenayın sayfasına yorum yazarken senin yorumun dikkatimi çekti. Aramıza yeni biri katılmış deyip merakla sayfanı ziyaret ettim:) sevgilerimle..

hayat dedi ki...

Sağol Behiyecim, güzel dileklerin ve iltifatların için.. Hepimize iyi bayramlar, mutlu yıllar canım, sevgiler.

hayat dedi ki...

Teşekkür ederim Ayşenur beğenmene çok sevindim, ayrıca hoşgeldin bloguma, çok lzeetli bir poğaça denemene sevinirim. Yine beklerim canım. Mutlu yıllar, hayırlı bayramlar, sevgilerle.

hayat dedi ki...

merhaba merail'cim güzel dileklerin ve iltifatların için çok teşekkür ediyorum ve bende senin güzel dileklerine katılıyorum,yeni yılda herşey gönlünce olsun ablacım hayırlı bayramlar..

hayat dedi ki...

Merhaba optiocum,güzel yemekler yaptığın zaman bizimlede paylaşırsın artık:)sevgiyle iyi yıllar hayırlı bayramlar,her şey gönlünün istediği gibi olsun..

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dileklerinizin gerceklesmesini dilerim. Sevgiler Sonia...

kalimeero dedi ki...

senin yemeklerine bayiliyorum hayat. tam agiz tadima gore. sana komsu olmak varmis:) Karakoylu olan pogacayi deneyecegim:) hayirli bayramlar, mutlu yillar.

hayat dedi ki...

Merhaba sonia,güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.bende sizin bayramınızı kutlar,iyi yıllar dilerim.Görüşmek gileğiyle sevgiler..

hayat dedi ki...

Merhaba kalimeero,bu övgülere layık olmaya çalışıyorum, elimden geldiği kadar çok teşekkür ederim.
Ayrıca sizlerle uzakları yakın etmek beni'de çok mutlu ediyor canım, karaköy poğaçasını tavsiye ederim gerçekten çok güzel oluyor hayırlı bayramlar ve yeni yıllar diliyorum herşey gönlünce olsun sevgiler

deniz dedi ki...

ellerine sağlık..ehmm öhmm.. acıktım galiba :)

hayat dedi ki...

Gel bekliyorum teyzecim hazırlarız bişeyler beraber yeriz öpüyorum sevgiler.Hayırlı bayramlar ve iyi yıllar

Adsız dedi ki...

Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı ve yeni yılınızı kutlar, mutluluklar dilerim.

---OPTiO--- dedi ki...

insallah seninde hersey gönlünce olsun :)) bi gün paylasirim belkii , yani o gün gelirse :D

sevilay dedi ki...

zamanim kisitli, postunu tam okumadim ama resimlerden gördügüm kadariyla hersey süper olmus, ellerine saglik.
Tüm ailenin bayrami hayirli olsun ve yeni yilliniz kutlu olsun. 2007 sene hepimiz icin hayirli olur insallah. (Amin)

hayat dedi ki...

Merhaba ayşe hoşgeldin bloguma ben'de senin güzel dileklerine yürekten katılıyorum.hayırlı bayramlar ve iyi yıllar diliyorum.Herşey gönlünce olsun sevgiler..

hayat dedi ki...

Merhaba sevilaycım,canım senin uğraman yeter güzel iltifatlarına çok teşekkür ederim bizde sizin bayramınızı kutluyor yeni yılda herşeyin gönlünüzce olmasını diliyoruz kendinize iyi bakın sevgiler..

hayat dedi ki...

Merhaba optio bekliyoruz gelmesini sevgiler görüşürüz.

tatli-tuzlu dedi ki...

Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum... İyi bayramlar!

Mutluluk bankasinin sevgi subesinde 2007 no`lu hesabina 365 gün daha yatirilmistir.Mutlu bir sekilde harcamaniz dilegiyle. Mutlu yillar.

Behiye

LaMa dedi ki...

Gorumceciim,
bayraminizi kutlar ailecek sulalecek guzel bir yil dilerim:)
Sevgler

Unknown dedi ki...

Hayatt'cim geldim benn artikim...Sanada guzel bir bayra gecirmeni dilerim cnm...

Gulenay

munevver dedi ki...

Hayat,ailece bayramınız kutlu olsun.Güzel bir yıl diliyorum.
Sevgiyle,nanelimon

hayat dedi ki...

merhaba lama'cım güzel dileklerine bende katılıyorum hayırlı bayramlar diliyorum ve yeni yılda eviniz sağlık,huzur,mutluluk dolsun, herşey gönlünüzce olsun...

hayat dedi ki...

Hoşgeldin Gülenaycım. Bende sizin bayramınızı kutluyorum. Yeni yılda hanenizden sağlık mutluluk eksik olmasın. SEVGİLER...

kıtırmak dedi ki...

İyi seneler,
İyi bayramlar. Yeni yılda yeni lezzetlerde görüşmek üzere. Sevgiler.

hayat dedi ki...

Merhaba Münevvercim. Bende sizin bayramınızı kutlar yeni yılda da ailenle birlikte huzurlu ve sağlıklı günler geçirmen dileğiyle. SEVGİLER...

hayat dedi ki...

Merhaba Senemcim. Bizdende size iyi bayramlar. İyi yıllar. Efeyle Eceyle ve eşinle sağlıklı sıhhatli güzel günler dilerim...

Unknown dedi ki...

Merhaba Hayat, Bayramini ve Yeni Yilini kutlar her seyin gonlunce olmasini dilerim.

hayat dedi ki...

Merhaba Sevgicim,bizden de size iyi bayramlar. İnşallah hepimizin yeni yılı dilediğimiz gibi geçer canım.Kahire'ye sevgiler...