4.20.2007

YEŞİLDE HUZUR VAR!

Bahar geldi, her taraf yemyeşil biz de hafta sonu pikniğe gidelim dedik. Her yan güllük gülistanlıktı, içimiz açıldı, atıştırmalıklarla çaylarımızı içip yürüyüşe çıktık eşim ve oğlumla, kendimi yeşilliklerin içinde huzur dolu hissettim, hemen her türlü ottan topladım, size göstermek için de o yemyeşil yerleri fotoğrafladım..



Bu turpotu ayıkladıktan sonra haşlanmak için sıra beklerken...



Bunlar da sarmaşık ve kedirgen otu (yabani kuşkonmaz)... Kuşkonmaz çok azdı bu sene geçen senelere göre. Altta da ikisinin beraber kavrulmuş hali görünüyor.. Kavurma; sarmaşık acımsı olduğu için iki otu beraber kavururum çoğu zaman, otları temizleyip doğradım, bir büyük baş soğanı kıydım, içine zeytinyağı da koyup tüm malzemeyi kavurdum. Karıştırınca kavurma acılaşıyor o yüzden tavayı sallayarak kavurdum. Sonra yumurtasını ilave edip hafifçe karıştırıp pişirdim. Afiyet olsun...

Posted by Picasa

34 yorum:

hayat dedi ki...

welcome my blog..
Thanks for your comment!

Unknown dedi ki...

Hayat'cim,

Buralarda yasamanin baska zor tarafi sebzelerden uzak olmak.Ozellikle otlardan.Biz turpotunu haslar limonlu yagl salatasini yapariz.NE cok severim.sonra semizotu,roka ay burda hic olmayan seyler.Bazen roka sansima bululrsam atliyorum hemen.Ulkemin okadar zengin ve cennetki.Cik pazara al alabildigini.Insan hic olasa ot kavuru yumruta kirar ac kalmaz dimi...
Ellerine saglik canim.
operim.

hayat dedi ki...

Gülenay'cığım,kıyamam sana canım seni yanımda gibi hissettim. Sıcak fırından çıkmış ekmekle ne güzel olur turpotu salatası. pazardan da alıyoruz piknik yerlerinde de ne güzel otlar oluyor ben kendimi atıyorum başlıyorum bütün otlardan toplamaya.Eve gelince dediğin gibi kavur kır yumurtayı afiyetle Hazır yemek aynen dediğin gibi ne de olsa egeliyiz anlarız birbirimizi:)):nşallah yaza geldiğinizde bol bol sizde yersiniz bana da beklerim bende sohbet eşliğinde sana istediğin otlardan kavurma yaparım beraber yeriz. Vallahi Gülenay ne güzel olur.
Canım bende seni çok öpüyorum.
Uzaklara sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Haklısın hayatcım yeşil insana huzur veriyor bakmasıda seyretmesi de çok güzel imrendim şimdi sana.. çocukluğumda komşular,annem hep beraber giderdik ot toplamaya o günler geldi aklıma tabi biz oralarda laylaylom tanımam bir çoğunu ancak pazardaki gibi etiketleri olacak üstünde o zaman:)) elerine sağlık canım..sevgiler

ev perisi;) dedi ki...

Dostluklara mesken bu yürek; aşka değil,sevgilinin gözlerine değil dostun sözlerine merhabasına muhtaç bu yürek! merhaba ey dost yürektesin!

ayseyaman dedi ki...

Merhaba Hayat hanimcim, bu blog uluslararası artik.. Çok sevindim Biby beyin mesajına :) Biraz baktım sayfasına da dolu dolu...Bence çok hoş...
Gelelim pikniğe, ailecek güzel vakit geçirmişsiniz, otlar toplanmış, ot bilginiz zaten süpper..ne diyeyim..
ellerinize emeklerinize sağlık..
Ders ücretlerimizi yaz sezonu için değiştireceğiz. Fakat sizin blogspot indiriminiz var + bonusunuz var.O da yaman ekmek tarifi denediğiniz için..Toplamda ders için ödenecek tutar görünmemektedir. :D Hayat hanimcim görüyorsunuz işim gücüm geyik yapmak..yok başka bir marifet :)
sevgilerle

Hulya dedi ki...

hayattt;
annemde burda her gordugu otu kopariyor,bunun adi su cok guzel olur diyor:)demek bir tek annem degilmis:)kavurma yaparken tavayi sallayarak karistirma demeks sirri,himmm ellerine saglik,
sevgiler

Adsız dedi ki...

hayat ablacim yesilligi ve otlari öyle güzel anlatiyorsunki canimin cekmemesi mümkün degil helede turpotu kavurmasini iyiki hamile falan degilim :))sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Eylül'cüğüm, gerçekten mis gibi temiz hava ve yeşilliklerin içinde içtiğim bir bardak çay beni çok mutlu ediyor.Canım fırsat bulursan birazcık sende dolaş çok iyi geliyor birazda olsa insan sorunlardan uzaklaşıyor.
Kendine çok iyi bak canım sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Her dostluğun gökyüzünde bir meleği varmış, yeryüzünde biten her dostluk için gökyüzünde bir melek ağlarmış, sana ant olsun ki bizim meleğimiz asla ağlamayacak.
Şükrancığım sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Ayşem aman aman göktürmüşsün yine e biraz olsun dimi :))çok teşekkür ederim beni ot uzmanı yapmışsın:))gerçekten canım piknikte pek mutlu oldum son günlerde moralim biraz bozuktu iyi geldi tavsiye ederim.
Ders konusunda :)) Eee tabii ki biraz indim olacak kabarmasa da(benim mayalarda iş yoktu) yaman ekmeği yaptık:)))
Canım benim ne demek geyik sen beni güldürüyorsun Allah da seni güldürsün.Annem rahatsız olduğu için son zamanlarda fazla dışarı çıkmıyorum.Ziyaretlerin beni çok mutlu ediyor.
Ayşeciğim ilk desi aldım galiba:))))kusurlarımız varsa ilk des heyecanına ver:))
Canım benim seni yanaklarından çok öpüyorum.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Hülya'cığım,canım benim anneler bilir:))hem çok faydalı hemde öğün savıyor:)Annen bunuda kesinlikle bilecek:) ben ekiden karıştırırdım kavurma pek güzel olmazdı.Sallarken kendinde sallanıyorsun ama olsun yemek tatlı oluyor:))
Anneciğine çok selam hürmetle ellerinden öperim.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Seval'ciğim. dilimin döndüğü kadar anlatmaya çalıştım.Beğendiğine sevindim.Canım benim öyle bir şey olsaydı ben sana bir şekilde ulaştırırdım istersen şimdide göndereyim:)kıyamam sana.
Canım benim iyi tatiller.
Sevgilerimle...

LaMa dedi ki...

Ablacim, geldim tavuk tarifleri gormeye , bir de ne goreyim Huzur veren Yesiller:) cok hos ifade gercekten... Tadini cikarin...
Size bir sorum olacak, siz zeytinyaglilara seker katar misiniz??
-neden sordugumu bilaare aciklarim:)-
Sevgiler

Adsız dedi ki...

sayfan pek içacıcı bu aralar.bahar gibi..selamlar..

acelya dedi ki...

Sevgili Hayat abla,(eger bir mahzuru yoksa abla diyorum)nede guzel anlatmisin o guzel yurdumu.Yuregine saglik,ayrica otlarla yapilan yemekler.Size afiyet olsun,banada mahzun,mahzun bakmak duser.Öpüyorum seni.Allah'a emanet ol.

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim Hayat'cigim, canim hemserim,

Oncelikle yavrularinin 23 nisan bayrami cok kutlu olsun.

Sonra duruyorsun duruyorsun, birbirinden enfes tadlar sunuyorsun. Ellerine saglik.

Sevgilerimi yolluyorum ve iyi haftalar diliyorum.

---OPTiO--- dedi ki...

ablacim..hayat ablam..sen bitanesin..ve ben seni cok özledim...cok yogundum..halada yogunum..ama en azindan simdi azda olsa gelirim nete...cok yorgunum :(( bitmiyo isler deliricem...seni cok özledim ve cok seviyorum...en kisa zamanda örüsmek dilegiyle...iyi ki varsin....

Adsız dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın canım okurken bile insanın canı çekiyor ya uzaklardaki gurbetci kardeşlerimiz ne yapsınlar..)

Tekrar tekrar ellerine ve gönlüne sağlık canım..Sana ve ailene güzel bir hafta diliyorum..


Sevgiyle kalın..d.tadı/Gül

*Ra dedi ki...

Hayat ablacığım, ot etkinliği hala devam ediyor gibi sende. Ne güzel bir tarif böyle. Ama ben bu bitkileri birbirinden ayırt edemem. Bu konuda bilgisizim. Ama öğrenmem gerek. Bizim komşular da bahçeden sürekli ot topluyor, onların arasına mı karışsam ki?
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Canım Hayatcığım, sorma şu yabani kuşkonmazlar bu sene yok ortalıkta... Ben de çok seviyorum. Bugün pazardan aldım bir demet.. Onları ne yapsam diye düşünüyorum.. Müthiş bir lezzet olmuştur. Yeşillik her derde deva..

Sımmsıcak sevgiler...

Adsız dedi ki...

günaydıınn Hayat'cım,iyisiniz inşallah merak ettim..
güzel bir gün geçirmen dileğiyle öpüyorum canım..sevgiler

Adsız dedi ki...

Tanrıııım kuşkonmazlar enfess görünüyor...yeşil olan herşeyi çok seviyorum.

kalimeero dedi ki...

hayat, artik blogun uluslararasi calisiyor. baksana Hindistan'lardan ziyarete gelmisler:) senin tariflerini ozlemisim. fasulye salatasini, kizinin soslu tavugunu hala yapiyorum. sevgiler..
kali-

munevver dedi ki...

Hayat,merhaba!Baharda otları bol bol değerlendirmek lazım.Siz tabi Ege'de cennettesiniz.Biz buraya gelenlerle idare ediyoruz.Yine de son yıllarda epey bollaştı burada da.Talep olunca getirmeye başladılar.
Bu arada anneciğine geçmiş olsun.İyilik haberlerini bekliyoruz.
Sevgiyle,Nane Limon

Unknown dedi ki...

Hayat'cim nerelerdesin sen bakimm.Yine yok oldun.Ses et biraz.Hadi beni yolla artik.Arkamdan su dok:))Izmir yolcuyum ben yaa:))

operim cok.Iyi haberlerini bekliyorum.

hayat dedi ki...

Arkadaşlarım hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Ayrı ayrı yazamıyorum kusuruma bakmayın.
En kısa zaman da bende sizleri ziyaret edeceğim.
Hepinizi çok seviyorum.
Sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Hayat'cığım canım benim gönülden teşekkürler..

Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba
ben tam bir otseverim. soframdan eksik olmaz. köyde yaşadığım için çiçek, böcek, yeşillik sıkıntısı çekmiyorum ama sizlerin sitesinde görünce yinede hoşuma gidiyor.

www.mutfaktamuallim.blogcu.com

aysegul dedi ki...

hayat ablacim sitemi aktiflestiremem gibi bir problmim var .Onu duzeltmek iicn de ugrasmaya maalesef pek de musait degilim buaralar. dogumuma da 3 hafta kaldi hayirlisiyla insaAllh!

iyi bloglasmalar canim ....

aysegul

Adsız dedi ki...

Hayat'cığım,güzel dileklerin için gönülden teşekkürler canım.

Umarım herşey yolunda gidiyordur? Yorumlarda sanki bir hastalık sezinlemiş gibiyim,umarım yanılmışımdır.Allahım iyiliklerden ayırmasın bizleri tatlım.

Kocaman öpüyorum seni ve güzel bir hafta sonu diliyorum.

Sevgiyle kal can dostum.
Gül/d.tadı

hayat dedi ki...

Gülcüğüm, güzel gönüllü kardeşim benim bu güzel dostluğun için çok teşekkür ederim.
Annem rahatsız epilepsi hastası bende onunla ilgileniyorum birde çocuklar inan bazan çok bunalıyorum bu da beni oldukça yıpratıyor kendimi hasta gibi kötü hissdiyorum ama bir benim başımda değil Allah hepimizin hastalarına şifa versin. Senin ilgi ve alakan beni sanki yanımdaymışsın da dertleşiyormuşuz gibi çok mutlu etti canım allah razı olsun yazını okuyunca ağladım sakın üzülme uzaktan bir dostum beni anladığı için sevinç ağlaması bir ara bloğu kapatayım dedim ama yapamadım çünkü sizleri çok özleyeceğim diye vazgeçtim.
Bendende sana kocaman sevgiler canım duyarlı arkadaşım.
Seni yanaklarından çok öpüyorum.
Sevgilerimle...

Özlem dedi ki...

Sevgili Hayat ,
uzunca süredir sayfanı günceleştirmediğin dikkatimi çekmişti ama işin açıkcası bir tatil molası ya da iş temposunun yoğunluğundan gibi bir sebepten kaynaklandığını düşünmüştüm. Bugün sana yorum yazmak için sayfanı açtım ve önceki yorumları okuduğumda farkettim. Büyük geçmiş olsun. Bu konuda geciktiğim için de kusura bakma lütfen.

Bazı dönemler özellikle de sağlıkla ilgili konular çok yıpratır , karamsarlığa iter insanı. Ama güçlü olmak lazım. Annene acil şifalar diliyorum. Tez zamanda iyileşir insallah. Lütfen bloğunu da kapatma.

İnşallah kısa süre içerisinde herşey yoluna girecektir canım .
Sevgiler.

sevilay dedi ki...

hayirdir canim hemsom, yazmiyorsun ne zamandir, umarim hersey yolundadir