4.06.2012

Fırında Çipura Ve İrmik Helvası...

Bugün ki mönümüz; fırında çipura ve helva... Balığı fırında pişirmek çok kolay ve temiz. Evi balık kokusuna boğmayan harika sağlıklı bir tarif. Eminim hepiniz biliyorsunuzdur ama bu da benden:) Borcamın tabanını domates dilimleriyle kaplıyorsunuz. Çipuraları zeytinyağı ile bir güzel yağlayıp biraz tuz ve karabiber ilavesiyle domateslerin üstüne yerleştiriyorsunuz. Üzerine de gelsin limon dilimleri... Domatesler sularını bırakıp balığın yağıyla karışıyor ve lezzetli bir yemek çıkıyor ortaya:)

Sizce de nefis görünmüyor mu:)


Fırın poşetinde kızarmış patatesler ile domates ve limonların görüntüsü mis mis:))


Balık yaptık arkadan da irmik helvası çok güzel gider diye düşündüm. Kısaca tarifi: İki su bardağı irmik, iki su bardağı şeker, dolmalık fıstık, dört su bardağı süt, tereyağ ve sıvı yağ karışımı (ben göz kararı yaptım, ölçü veremiyorum). Yağ ve dolmalık fıstıklar hafifçe kavrulacak. İçine irmik ilave edilerek renk alıncaya kadar beraber kavrulacak. Isıttığımız süt ve şekerin ilavesiyle bir taşım kaynatıyoruz ve göz göz olunca altını kapatıp üzerine havlu kağıt örtüp demlemeye bırakıyoruz. Denemenizi tavsiye ederim çok güzel ve kıvamında oluyor.
Sevgiyle kalın dostlar...

13 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

ooooh harika görünüyor balıklar...
canım çekti...
irmik tatlında çok güzel görünüyor...
ikisinden de istiyorum.....
ellerine sağlık canım...

hayat dedi ki...

Güzel yorumuna çok teşekkürler canım. Beklerim buyrun gelin beraber yiyelim. Üstüne de şöyle bol köpükü bir türk kahvesi:))ne iyi olurdu.
Sevgiyle kal arkadaşım...

Gurme Şirine dedi ki...

canım yaaa böyle senin gibi cana yakın insanlar pek yok etrafımızda...
keşke herkes senin gibi olsa :))
yemiş kadar oldum canım tekrar ellerine sağlık...
kahve de çok iyi olurdu :))

süpersin...
sevgiler canım...

hayat dedi ki...

Canım benim, O senin kendi iyiliğin. Çok teşekkür ederim.
Niye olmasın bir gün belki karşılaşabiliriz ne harika olurdu değilmi İnşallah bir gün.

Sevgilerimi gönderiyorum güzel arkadaşım...

Cihan dedi ki...

merhabalarrrrr
cok keyifle seyrediyorum:)))))))
ellerinize saglik

hayat dedi ki...

Hoşgeldin Cihan çok teşekkürler. Yine beklerim.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Hoşgeldin Cihan çok teşekkürler. Yine beklerim.
Sevgilerimle...

Akdeniz Kızı dedi ki...

balık benimde favori öğünümdür....koku nedeni ile bende fırını çok tercih ederim....ellerinize sağlık...sevgiler

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi
remtamutfak.net
Döner Makinası
çay kazanı
çay makinası
tost makinası
ızgara
endüstriyel mutfak
Tek Parça izle
Tek Parça izle
cerciko.com

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak Malzemeleri
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
Patatesli Börek Tarifi
Mercimek Köftesi Tarifi
Biber Dolması