11.11.2013

Yemek Masalarımızın Kış Çiçeği Karnabahar :)


Selam dostlar, akşam soframızda karnabahar kızartması ve aynı şekilde soslayıp kızarttığım soğan halkaları  vardı inanın harikaydı. Eminim hepiniz yapıyorsunuzdur ama kabı ayrı olanın tadı da ayrı olur derler :) bir de benim yaptığımı paylaşayım dedim.



Tarifimiz çok kolay, diri kalacak şekilde haşladığımız karnabahar; iki yumurta, bir şişe maden suyu, tuz, karabiber, buğday unu ve mısır unu karışımı biraz da süt ile hazırladığımız basit bir sos. Karnabaharları soslamadan önce azıcık un ekeleyerek karıştım ki sos daha iyi nüfus etsin. Sonra sosa bulayıp kızarttım. Benim çocuklarım çok yemek seçerler aynı  tencereden yemek yedikleri çok nadirdir, ama bu yemeği hep beraber yediğimiz için ben çok seviniyorum :) Annelik işte...

Sevgiyle kalın...

1 yorum:

özlem dedi ki...

merhaba hayat hanım nasılsınız.uzun yıllar sonra tekrar buradayım.tarifleriniz herzamanki gibi nefis gözüküyor.emeğinize ve ellerinize sağlık..