Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba dostlar :)
Şimdi sizlere Aydın'ın eski düğün yemeklerinin vazgeçilmezi olan yuvarlamayı anlatmak istiyorum. Öncelikle yarım kilo kıymanın içine, ince ince doğranmış bir büyük soğan, tuz, karabiber ve 2 adet yumurtayı ekleyip aldığı kadar un ile yoğuruyoruz. Daha sonra elimizle fotoğrafta görünen oval şekilleri veriyoruz.
Daha sonra şekil verdiğimiz yuvarlamalarımızı sıvı yağda kızartıyoruz.
Renklendirmek için ağız tadınıza göre tereyağı ve salça kavurup içine toz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. Daha sonra kavrulmuş salça ve tereyağının içine et suyu koyarak kaynatıyoruz. İçine yuvarlamaları da ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sarımsaklı yoğurt ile servis etmenizi tavsiye ederim :)
7 yorum:
Ellerinize saglik Ozden Hanim'cigim gecenin bu saatinde yapilirmi simdi buuu.
Çok teşekkurler arkadaşim😊
Ellerinize sağlık değişik bir tarif
Çok teşekkürler, canım...
Tamam dogru biliyormusum onceden yazdigimi gordum.Sevgilerimle.
Merhaba bloğ sayfanız çok hoş tariflerinizi çok beğendim emeğinize sağlık çalışmalarınızın devamını dilerim bloğ yazmak bir ayrıcalıktır sizin de bu işte başarılı olduğunuz tarifleriniz den belli oluyor bu işi severek yaptığınız her haliyle belli size bir önerimiz var.
Sizleri şeflerin mutfağı yemek tarifleri sayfamız da tarif paylaşmaya davet ediyoruz link verebilirsiniz ve sosyal ağlarımız da paylaşıldığı zaman sayfanıza ziyaretçi çekebilirsiniz.
Üye ol kısmından üye panelin den ister üye olarak veya uğraşmadan Facebook hesabınızla giriş yaparak işlemlerinizi yapabilirsiniz.
http://seflerinmutfagi.net/tarif-ekle/
saygılarımızla
şeflerin mutfağı
http://www.seflerinmutfagi.net/
Eline sağlık ablam çok güzel görünüyor😘
Yorum Gönder