4.05.2007

Bahar Geldiii!


Merhaba canlarım kısa bir süre uzak kaldım içimden yazmak gelmedi arada oluyor sanırım böyle herkese... Ama hayatımda büyük bir yer kaplıyormuşsunuz aslında, dayanamadım ve güzel tariflerle geri döndüm.

İlk tarif kızım mervişin tarifi... AÇMA; 3 tatlı kaşığı pakmaya, 1 su bardağı süt, 3 tane yumurta büyüklüğünde patates, 1 fincan şeker, 1 çay kaşığı tuz, 2 yumurta, 1 su bardağı çiçekyağı. Yapılışı; patatesleri haşlayıp rendeledim, ılık süt ile mayayı ıslatıp kaparmasını bekledim, yumurtaların birinin sarısını üstlerine sürmek için ayırdım, diğer malzemeleri ilave edip aldığı kadar unla yoğurdum, çok yumuşak bir hamur olduğu için şekil verirken elinizi yağlarsınız. Yoğurduğum hamuru yarım saat kalorifer yanında beklettim, sonra şekillendirip üzerine yumurta sarısı ve biraz zeytinyağı karıştırıp sürdüm ve fırına verdim.

Tavsiye ederim harika bir açma, ben de kızım ilk yaptığında bu kadar güzel yumuşak olabileceğini tahmin etmemiştim ama hakikaten çok hoş oluyor...



ORTA DİREK BÖREĞİ; az malzemeli, zahmetsiz, hafif, çıtır çıtır bir börek.. Birinci yufkayı yaydım, su ve sıvıyağı karıştırıp yufkaya sürdüm ve onun üzerine ikinci yufkayı serdim, onu da sıvı karışımla ıslattım ve ortasından ikiye böldüm. Bu iki katlı yufka parçalarından her birinin üzerine peynirli maydonozlu harçtan koydum ve rulo şekilde sardım sonra da dört parmak uzunluğunda olacak şekilde kestim, tepsiye yerleştirip üzerlerine yağ ve yumurta sarısını karıştırıp sürdüm ve fırınladım.


Aslında bu salatayı bloğa koymayı düşünmüyordum. Ama çok güzel oldu o anda aklıma bahar geldi adınıda bahar salatası koydum ve sizler de görün istedim. Çok basit marul turp kırmızı lahana (ben lahanayı rendeledim harika oldu)limon zeytin yağı tuz ekledim renkler birbirine karışınca böyle çok güzel bir renk çıktı ortaya... Hepinize afiyet olsun.

-------------------------------------------------


Sevgili Aybikecim beni uzunca bi süre önce bir oyuna davet etti ama katılamamıştım; aldım kullandım memnunum oyunu... Ben çok severek oturduğum evimden, bana huzur veren bir fincan kahve alıp dinlediğim bu köşeyi size göstermek istedim. Eskiden şöminesini yakarak kulladırdık, şimdilerde içini çocuklarımın sevdiklerimin fotoğraflarıyla doldurdum. Aybikeciğime çok teşekkür ediyorum..


Posted by Picasa

42 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Hepsi güzel olmuş ama açma bence çok daha güzel görünüyor ellerine sağlık.
Hoşçakal.

LaMa dedi ki...

Gorumcececıgım,
ne hoş bir köşe o öyle:) kahve eşliğinde hatiralarla başbaşa kalmak için birebir:)
sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Ben de nerede bu Hayatcığım diyordum. ohhh misss gibi tariflerle dönmüşsün.. Öncelikle açma şahane. Kızınızın ellerine sağlık...

Ayrıca o salataya bittim... Hayal etiğim çook lezzetli :)

Kocaman sevgiler...

Tuba dedi ki...

Hayat'cigim koseni cok sevdim. Tipik bir emekli kosesine mi benziyor ne:)) O kosede, mutlu kahvelerin cok olur insallah. Tarifler ise birbirinden guzel. Mervisimizin acmasini biran evvel ben de yapacagim. Cok cok sevgilerimi gonderiyorum,

Aybike Ceylan dedi ki...

Guzel hemserim Hayat'cigim,
Oncelikle ellerine sgalik, bayiliyorum ben boyle acmalara ve pogacalara. Hele buralarda daha da cekici oluyoir. Mutlaka deneyecegim acmayi.
Ayrica da sobeme cevap vermissin cok sagol. Kendinize cok iyi bakin, sevgilerimi yolluyorum memleketime ve hemserime.

hayat dedi ki...

Merhaba Perihan,Tariflerimi beğendiğine memnun oldum. Açma hakikaten çok güzel tavsiye ederim.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Lamacığığım, başka bir şeyler daha çektik ama merviş hanım beğenmedi. bende sadece evimin çocuklarımın fotoğrafları ile dolu bu bu çok sevdiğim köşesini koydum.Gelin hanım:))gelsen beraber içerdik kahveyi ama neyse başka bir zaman artık.
Hoşçakal canım selam ve sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Zerrin'ciğim,biraz geç ama olmadı işte.tariflerimi beğendiğine sevindim.İnsan hayal ettiği sürece vardır:))dimi ama off kendimi şair zannettim:))

Missciğim bizden de size gönül dolusu sevgiler...

hayat dedi ki...

Tuba'cığım köşemi beğendiğine çok sevindim.Keşke emekli olsaydım malesef tam bir ev hanımı köşesi:)
Açmayı kesinlikle tavsiye ederim.Yaptığım daima beğeniliyor.Senin yaptığınında çok güzel olacağında eminim.

Bizdende uzaklardaki kardeşime sevgi ve selamlar...

hayat dedi ki...

Aybike'ciğim tariflerimi beğendiğine çok sevindim.Açmayı denersen çok memnun kalacağından eminim.Ablacım senin oyun aslında zaman aşımına uğradı:)) ne olur kusuruma bakma.

Güzel hemşerime memleketinden gönül dolusu sevgiler...

LaMa dedi ki...

Inan resmi gorunce ayni seyi dusundum Hayat abla... Gelmek kismet olsaydi birlikte yudumlardik kahvemizi, insallah daha sonraki sefere :)

Özlem dedi ki...

Merhaba Hayat,açmalar süper gözüküyor. Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Merhaba Hayat'cigim, en kisa zamanda bu acmalari deneyecegim. Kahve kosene de bayildim ve seninle oturup kahve ictigimi hayal ettim. Ne dersin bir gun kismet olur mu beraber kahve icmek? Sevgiler

hayat dedi ki...

Özlem'ciğim,açmaları beğendiğine memnun oldum.Tavsiye ederim.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Sevgi'ciğim, açmaları denersen çok memnun kalacaksın e bizde görmek isteriz:))
kahve köşemde bloğumda kahiredeki dostum arkadaşım dediğim Sevgiciğimle bir fincan kahve eşliğinde sohbet harika olurdu.İnşallah belki bir gün olur.
Sevgilerimle...

sevdamavisi dedi ki...

Hayatcığım,
çok güzel tarifler. En çok da açmada takıldım. Nefis görünüyorlar ellerine sağlık. Evinden yayınladığın köşe de sanki yaşıyor. Çok huzurlu görünüyor. Umarım hep tadını çıkarırsın. sevgiler

umran dedi ki...

hayatcim o guzel kosende senin gibi sicak arkadasla o acmalar borekler salatalar yenmezmi?elinize yureginize saglik

Adsız dedi ki...

Canım teşekkür ederim iyi olmaya çalışıyorum çok şükür şimdi ağrıları biraz hafifledi önümüzdeki zor günlerde inşallah allahım şifa verir fazla acı çektirmez.dayanması zor günlerde rabbbim bir şekilde sabrınıda veriyor mutlaka yoksa nasıl yaşanırdı ama..en içten sevgilerimle öpüyorum Hayat'cım
bu arada açmalar çok güzel gözüküyor hiç patatesli denememiştim içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor bu günlerde ama bir ara denemek istiyorum..ikinizede sevgi ve selamlarımı gönderiyorum ellerinize sağlık...

acelya dedi ki...

sevgili hayat hanim bende geriye donusunuze sevinenlerdenim,acma bir harika gercekten enfes gozukuyor,oyunda ki yazilariniz cok hos hele o kahve kosesine bittim,ben sizi linklerime aldim benimde yeni sayfam var eger sizde beni eklerseniz cok sevinirim gorusmek uzere.sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

hayat ablacim nerelerdeydin sen yokken bende blogger e gectim, yoktun bayagidir ama dönüsün muhtesem olmus acma harika ellerine saglik,sevgilerimle özletme kendini bir daha :))

ev perisi;) dedi ki...

Bahardandır sevgili Hayat içinden bişey gelmez tembellik yapmak istersin kifayetsizce...
Bana bbugünlerde sık sık oluyor bende baharın üstüne attım gitti;))
Selam ve sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Sevda'cığım, tariğleri beğendiğine sevindim.Açmayı denemeni tavsiye ederim gerçekten çok güzel oluyor.
İnşallah canım Allah hepimize huzur versin.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Canım benim o senin kendi sıcaklığın ve güzel gönlün. Ümran yaza gel beraber kafve içelim.
Arizona'ya sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Eylül'cüğüm,her zaman yanındayım canım.keşke yanınbaşında olup iki kelime olsun konuşabilseydim ama yalnız değilsin canım.Zaman buldukça yazıp benim çok iyi tanıdığım üzüntülerini hafifletmeye çalışacağım.Elimden geldiği kadar.Allah sabır versin kendine dikkat et.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Merhaba Açelya, hoşgeldin ziyaretin ve güzel övgülerine çok memnun oldum.Kahve köşem gerçekten benimde çok sevdiğim huzur bulduğum evimin en sevdiğim bölümü.Beni linklerine eklemişsin çok teşekkür ederim. Bende seni linklerime eklemekten memnun olurum.
Her zaman görüşmek dileğiyle sevgiler...

hayat dedi ki...

Canım Sevalciğim güzel sözlerine çok teşekkür ederim.Bu arada sende blogere geçmişşin hayırlı olsun.İnşallah daha sık yazmaya çalışacağım inan istiyorum ama olmuyor.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Şükran'cığım suçu baharın üstüne atlım gitsin:)Benim annem rahatsız onunla meşgul oluyorum e birde büyük de olsalar çocuklarla ilgienmek olmuyor işte elimden geldiği kadar yazmaya çalışıyorum.
Sevgilerimle...

hatice dedi ki...

Sevgili Hayatcığım,
yine birbirinden nefis tariflerinle karşılaştım, ellerine sağlık...
evinin bu güzel köşesinde nice huzurlu günler diliyorum..sevgiler

---OPTiO--- dedi ki...

canim hayat ablam..tarifler müthis...bi de sana gelip bi cayini icmek istedim huzurlu ortaminda..keske yapabilsek...hata sen keske buraya gelebilsen..sana güzel acmalar börekler yapabilsem( yani beceremesemde senin icin elimden geleni yapardim) .sonra seni buralarda gezdirebilsem...canim hayat ablam..seni kocaman cok seviyorum..iyi ki varsin iyi ki...manevi kizin seni cok cok öpüyo....canim hayat ablam...

Adsız dedi ki...

canım baharın coskusun yansıtmssın sayfana..her ne kadar arasıra kış ben hala gitmedim dese de..açma çok güzel görünüyor.deneyeceğim.patates ilginç geldi..ellerinize sağlık.selamlar.

hayat dedi ki...

Canım güzel Optiom, keşke öyle bir imkan olsada gelsen beraber kahve içip iki çivt laf edebilseydik ne güzel olurdu bende sevincimden baygınlık geçirip bildiğin gibi ne yapacağımı şaşırırdım.
Canım ben sanki kendi memleketimi gezmişim de başka ülkeler kalmış gibi merak ediyordum bizimkilere kendim gidemesem bile oralardan dostlarım var deyip mutlu oluyorum hele birtanesi benim canım güzel manevi kızım.
Seni çok çok öpüyorum tatlı kızım kendine iyi bak. Sevgiler....

hayat dedi ki...

Süheyla'cığım, bahar ayları en sevdiğim aylardır ne soğuk ne sıcak tam benlik:)
Açmayı beğendiğine sevindim harika oluyor denersen sende çok seversin canım.
Sevgilerimle...

Ferhanca dedi ki...

Hayat ,merhabalar dediğin gibi bazen bakmıyorsun bir yandanda aklının bir köşesinde ,aslında bizler blog işini seviyoruz da bazen hepimize bir şeyler oluyor.
o açmalar ne öyle!!! harika yine söylücem sana şu makinan net olsa şahaserlerin de nefis görünücek ..ben den kurtuluşun yok ..))
sevgiler

Unknown dedi ki...

Hayat'cim
dun aklimdan gecirmistim seni.Biz buralarda yoktuk,sonra laptopum bozsuldu uzak kaldim.Ama baktimki sende uzak kalmissin:)bende hayat gidemedim diye uzuluyordum.Ozledim wallaha...Sen sicakligini bizreden esirgeme:)

Kizinin eline saglik:)acma olruda yenmezmi...

Operim sizi.
Gulenay

hayat dedi ki...

Ferhan'cığım çok doğru söylüyorsun.Bloğu kızım mervenin ısrarları ile açmıştım hatta kendisi hazırlayıp bana sürpriz yapmıştı yapamam diye iyice de nazlanmıştım ama sonra sizlerle sanal bile olsa güzel arkadaşlıklar kurunca çok yazamasamda ayrılamaz oldum.
Canım açmaları her yaptığımda hep beğenildi senimde beğenmene çok sevindim.
Resimlerin çok güzel olmadığını biliyorum ama şimdilik idare etmek gerekiyor ne demek kurtuluşun yok senin beni uyarman çok güzel bence dostluk böyle olur.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Gülenay'cığım, güzel sözlerinle beni çok mutlu ettin.Bloğu daha fazla yenilemek isterdim ama anca bu kadar oluyor. Canım benim o senin kendi sıcaklığın ve iyiliğin. Laptop daki sorunların giderilmiştir umarım.
Uzaklara sevgilerimle...

Yemekbahane dedi ki...

Hayatcım,

ellerine sağlık.çok güzel gözüküyor hepsi.bu arada sobelendin ..Bir ara bana ugra istersen :)

sevgiler
müge

Ceylan dedi ki...

Bu seferki oyunda 9 kişiyi birden davet ettiğimizden herkes herkesi sobelemiş durumda ! Bir sobede benden...kolay gelsin canım!

yemek dedi ki...

Abla'cığım tariflerin yine çok güzel. Hiç açma yapmadım belki bunu denerim.

Selam ve sevgiler...

hayat dedi ki...

Merhaba Ceylan,beni düşünüp sobelemişsiniz teşekkür ederim.Soruları cevaplamaya çalışacağım.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Lavantin'ciğim,tarifleri beğendiğine sevindim.Açmayı vakit bulursan dene çok lezzetli beğeneceğinden eminim.
Bizdende size selam ve sevgiler kardeşim...