4.01.2011

Güzel bir haftasonuydu :)

Selam arkadaşlar, hafta sonu ısırganlı mücver yaptım hem çok lezzetli hem çok sağlıklı hem de tarifi çok çok kolay :) Bir bağ ısırganı yıkayıp ince ince doğradım. Bir çay bardağı zeytin yağı, üç yumurta, iki kaşık yoğurt, bir bardak süt, peynir, çökelek, karabiber, çörek otu, susam, tuz ve aldığı kadar un [mısır unu, tam buğday ununu ve normal un yani her telden :)] ekledim. Hepsini karıştırıp kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur yaptım. Üzerine de kızarsın diye biraz yağ sürdüm ve bolca çörek otu serptim. Fırından güzel kokular gelene kadar pişirdim.



Görüntüsü çok güzel değil belki ama benim gibi eşi ve çocukları yemek seçen biri için bütün aileye yedirebildiğim bol ısırganlı ve çok lezzetli bir kurtarıcı :) bu sene o kadar çok yaptım ki... Denerseniz eminim siz de çok beğenirsiniz.




Fırından çıkan mücverimiz neşeli bir pazar kahvaltısına eşlik etti...




Bu kır laleleri de eşimle çıktığımız doğa yürüyüşünden...


Sevgiyle kalın dostlar...

15 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

hayat dedi ki...

Çok teşekkürler Sevdacığım.
Bende seni çok öpüyorum.
Sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

hayatımda hiç ısırgan yemedim tadı nasıldır bilmiyorum bile ama o kadar güzel görünüyorki mücver olsa hemen yerim..ellerinize sağlık :)

hayat dedi ki...

Hoşgeldiniz bloğuma, güzel yorumunuza çok teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın...

Unknown dedi ki...

Seneler önce yemiştim ısırganı,çok sevmemiştim ama tekrar denemeliyim.
Nefiss görünüyor canım
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok farklı öpü
yorum.

hayat dedi ki...

Canım, kokusu çok yoğun ama ben peynir çörek otu karabiber ile dengelemeye çalışıyorum. Sağlık açısından yemek lazım.
Sevgiyle kal arkadaşım...

hayat dedi ki...

Çok teşekkürler Deryacığım.
Bende seni çok öpüyorum.
Sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Hiç denemedim ama görüntü nefis ellerine sağlık afiyetler olsun.

hayat dedi ki...

Çok teşekkürler Handancığım,
Sevgiyle kal ...

Limon çiçekleri dedi ki...

Bende hiç yemedim ısırgan ama nefis görünüyor.acaba doğrarken ellerimizi yakıyormu?bunu ne şekilde hallediyorsunuz?Sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık değişik ve güzelmiş canım ama benim gözüm alttaki reçelde kaldı nefis görünüyor canım

hayat dedi ki...

Çok teşekkürler canım.Birazcık yakıyor ama:) siz eldiven kullanabilirsiniz.
Sevgiyle kalın...

hayat dedi ki...

Çok teşekkürler Handeciğim. Reçelim biraz zahmetli ama deyiyor dorusu:)
Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Canim ellerine emeklerine saglik .Hayirli aksamlar diliyorum öptüm .