10.03.2006

YAZ BİTTİ..


yazdan kalanlar..daha fazla koymak isterdim tabi,eğer çocuklarım bırakmış olsaydı :D Aydın'dan kendi bahçemizden getirdiğim bu incirler keşke yaz bitmeseydi dedirtiyor..


bombalak poğaça..
tarifi tuz biberden.. eşim ve çocuklarımın çok severek yediği bu yumuşacık poğaça için sevgili evrene tekrar teşekkürler..


geçen gün Aydın'dan getirdiğim bamyayı pişirdim..görünüşü kadar tadı da güzeldi :)
merak eden olursa kısaca tarifi vereyim : 1kg. bamya, 1 büyük soğan, 3 domates, 1 limon, 1 çay bardağı zeytin yağı, tuz, kırmızı biber.. benim bamyalarım uzundu ikiye üçe böldüm o yüzden, üzerine yarım limon sıkıp bir kenara aldım.. o sırada soğanı yağı koyup kavurdum ve üzerine domatesleri ilave edip kavurmaya devam ettim.. kavrulduktan sonra içine kırmızı biber ve yarım limon ilave edip suyunu koydum,kaynamaya bıraktım. kaynadıktan sonra içine bamyaları koydum ve pişirdim.
!! bamyaları içine koyduktan sonra yemek karıştırmayın....



salata.. roka, kırmızı soğan ve zeytin yağından oluşan bu salata; hem çok leziz hem de çok hafif.. bu güzel salatayı Aydın'dan arkadaşım Sultan hazırlamıştı..ellerine sağlık canım.

3 yorum:

sevilay dedi ki...

Canim, ellerine saglik, hepside cok lezzetli görünüyor. Ben bamyayi hic sevmem, ama eminim güzel olmustur. Offf simdi rokka olsada bizde yesek:)) Böreklerde harika görünüyor.

Öpüldün

hayat dedi ki...

sağol güzelim,bamya şifadır,yaza geldiğinde ben pişireyim sen ye de bak sevmediğin bamyayı seversin:)
hoşçakal canım..

deniz dedi ki...

aman yarabbim bu site ne hoş olmuş:) pek de leziz.tadına baktım hemen..ee artık takipçiniz olurum efendim :)
tariflerin devamını bekliyorum :)